Region

"Došao je bez ranca i rekao da ima neke druge planove": Očevidac o jezivom napadu na djevojčicu u školi u Subotici

Autor Aleksandra Virijević

Djevojčica koja se nalazila u učionici kada je dječak 8. razreda izbo učenicu nožem ispričala je šta se dogodilo neposredno prije napada.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Google Maps

"Bili smo na nultom času, kad je došao taj naš drugar iz odeljenja i javio se nastavnici. Ona ga je pitala zašto je bez torbe došao u školu, a on je odgovorio da ima neke druge planove i da nije došao na nastavu. Zatim je prišao učenici s leđa i nožem je ubo jednom u ruku i četiri puta u nogu! Ranjena djevojčica je sa drugaricom počela da bježi u drugu učionicu u kojoj bila nastavnica srpskog jezika. Ta nastavnica je djevojčici podvezala ruku i nogu da ne krvari i posle toga su otišli u bolnicu. Dječak se posle krio u školi, ali su ga našli i odveli u policiju", ispričala je učenica OŠ "Ištvan Sečenji" u Subotici.

Ovako je jeziv slučaj vršnjačkog nasilja u OŠ "Ištvan Sečenji" u Subotici opisala jedna od učenica koja je bila očevidac ranjavanja. Incident se dogodio u petak oko 13.30 sati, a posle privođenja osumnjičenog N. P. (15), učenika osmog razreda, sudija za maloljetnike Višeg suda u Subotici odredio mu je pritvor do 30 dana, dok su povređenoj devojčici povrede sanirane u Opštoj bolnici i ona je upućena na kućno liječenje.

Revolitrani roditelji kažu da su za ovaj događaj saznali od dejce, a ne viber grupe roditelja.

"Došao sam odmah da izvedem iz škole svoje dvoje djece. Srećom, nije njihov razred bio u pitanju, a meni nije jasno kako je moguće da naoružano dijete uđe u školu? Mi, roditelji, ranije smo već organizovali jedan skup ispred škole, negodovali smo tada zbog prijetnji jednog osmaka nastavnici istorije. Nije isto dete u pitanju, ali škola nas nije ni tada, ni sada obavestila šta se desilo i da dođemo po djecu", kaže jedan od revoltiranih roditelja.