Region

Vezali i tukli muškarca i njegovu majku kod Niša: Lopovi im oteli 20.000€ i nakit iz kuće

Autor Jana Desovski

Muškarci su vezali i mučili muškarca i ženu u Nišu zbog 20.000 eura.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Upravom kriminalističke policije - Službom za suzbijanje kriminala i policijom u Požarevcu, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, intenzivnim operativnim radom, identifikovali su i uhapsili N. R. (27) i D. S. (31) iz Kovina, I. B. (54) iz okoline Niške Banje i M. L. (50) iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo razbojništvo u saizvršilaštvu.

Takođe, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, policija je uhapsila i M. S. (31) iz okoline Niške Banje, osumnjičenog da je izvršio krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog djela.

Sumnja se da su, 21. avgusta u jednoj porodičnoj kući u okolini Gadžinog Hana, N. R. i D. S., u dogovoru sa I. B., vezali i tukli pedesetdevetogodišnjeg muškarca i njegovu osamdesetogodišnju majku, a potom od njih oteli oko 20.000 evra, nakit i veći broj dukata, dok ih je M. L. sačekao u vozilu i odvezao.

M. S. se sumnjiči da je, nakon razbojništva, skrivao N. R. i D. S. Pedesetdevetogodišnji muškarac i njegova majka zbrinuti su u Univerzitetsko-kliničkom centru u Nišu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni višem javnom tužiocu u Nišu.