Region

"Bio je vedrog duha, volio je da bude na Adi": Muškarac pretučen nasmrt bio inženjer, radio u Rusiji

Autor Ivana Vlajković

Poznanici o čuvaru koji je ubijen na Adi Ciganliji.

Izvor: Kurir

Muškarac M. S. (64) preminuo je u Urgentnom centru nakon što su ga trojica mladića, od kojih jedan ima 19, a dvojica po 16 godina, brutalno pretukli u napuštenom objektu na Adi Ciganliji, a oni koji su već dugo na Adi Ciganliji, ali i česti posjetioci, za M. S. kažu da je bio "legenda".

"Svi zaposleni tamo u okolini su ga oslovljavali sa 'direktore', stalno je bio vedar i nasmijan, ne mogu da vjerujem da ga više nema i da je stradao tako jezivo", kaže poznanik M. S. i dodaje:

"Kad god se spustiš tamo do njega, samo čuješ kako mu viču: 'Gdje si, direktore', a sad više toga nema."

Prema riječima našeg izvora M. S. je u Urgentni centar doveden kao NN lice, a naknadno ga je prepoznao njegov prijatelj koji često boravi na Adi.

"On je imao težak prelom lobanje i rebara, a pronašao ga je komunalac u lokvi krvi. Čovjeku je lice bilo deformisano od udaraca, bio je poliven pivom i na sebi je imao samo jednu patiku", napomenuo je izvor.

Kako je ranije pisano, oni su prije napada iste večeri ukrali pazar iz jednog ugostiteljskoj objekta, dok su drugi demolirali.

"Oni su iste večeri kad se sumnja da su pretukli M. S. upali u dva ugostiteljska objekta na Adi, jedan su demolirali potpuno, dok su iz drugog uzeli pazar. Izuzeti su snimci sa sigurnosnih kamera i na taj način su mladići i identifikovani od strane policije", rekao je izvor.

Kako kažu poznanici žrtve on je bio divan i vrijedan čovjek koji je čuvao neke od objekata u blizini.

"On je volio da je ovdje stalno ljeti. Ima porodicu, ali da se ne bi njima nametao volio je ovdje da bude i spava i usput je čuvao ovdje šta je trebalo i od toga zarađivao", rekao je na licu mjesta poznanik nesrećnog muškarca i dodao:

"Drago mi je da su huligani uhapšeni, ne mogu sebi da dođem da neko može iz čista mira tako brutalno da prebije čovjeka i još kad shvati da je problem da ne pozove pomoć."

Prema njegovim riječima, prijatelji misle da su momci htjeli da uzmu pedalinu ili da koriste neki od rekvizita za vodu koji stoje tu noću neobezbeđeni.

"Istraga će naravno pokazati šta se stvarno desilo, ali mi mislimo da su oni htjeli da koriste nešto od toga, da skaču u vodu, voze pedalinu šta god... I da ih je on upozorio da to ne smiju da rade, a onda je vjerovatno nastao problem", kažu poznanici.

Živio u Rusiji

Jedan od radnika na Adi kaže da je mnogo volio sa M. S. da igra šah.

"Bio je vedrog duha, ali je volio da se takmiči. Igrali smo stalno šah, jako je pametan taj čovjek bio, on je ovdje boravio jer je volio da je ljeti tu i radio je ovdje i tako zarađivao. Godinama je radio u Rusiji kao inženjer, a od kad se vratio boravi na Adi", kaže prijatelj.