Region

Produžen pritvor osumnjičenima za ubistvo male Danke! Uzalud se nadali da će biti pušteni na slobodu

Autor Uroš Matejić

Kako je prenelo tužilaštvo, pritvor osumnjičenima za ubistvo male Danke produžen do 26. septembra 2024. godine.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić/Rina/Facebook/Printscreen

Prema određenim informacijama, prije par dana jedan od osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić iz Bora, Dejan Dragijević, javio se svom ocu iz pritvora i rekao kako očekuje da bude na slobodi već 28. septembra, odnosno sjutra.

Republika je kontaktirala Više javno tužilaštvo u Zaječaru, upitavši da li je ta informacija tačna, kao i da li, kako je Dragijević navodno rekao svom ocu, ista mjera očekuje i osumnjičenog Srđana Jankovića. Nadležno tužilaštvo navodi da takva informacija nije tačna i da je pritvor osumnjičenima za ubistvo male Danke produžen do 26. septembra 2024. godine!

Podsjećamo, prošlo je punih pet meseci od nestanka Danke Ilić (2), a materijalnih dokaza protiv osumnjičenih za njeno ubistvo i dalje nema. Nadležno tužilaštvo ima još mjesec dana rok da podigne optužnicu, a iako istraga i dalje traga, urađena brojna veštačenja i saslušani svedoci, konkretnih dokaza protiv osumnjičenog Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića nema, kao ni protiv Dejanovog oca, Radoslava Dragijevića, sada se čeka naredni korak Višeg javnog tuilaštva u Zaječaru, s obzirom na to da rok za podizanje optužnice ističe 4. oktobra.