Region

Otac Danke ilić podijelio fotografiju ćerke sa sinom: Pet mjeseci od misterioznog nestanka djevojčice

Autor Miloš Škrbić

Otac male Danke Miloš Ilić je na svojim društvenim mrežama podelio fotografiju na kojoj je mala Danka u kolicima, dok pored nje u zagrljaju pozira njen rođeni brat.

Izvor: mondo/stefan stojanović/facebook

Agonija duga pet mjeseci, a odgovora nigdje. Nestanak male Danke Ilić (2) i još uvjek je misterija. Iako Više javno tužilaštvo u Zaječaru vodi istragu protiv dvojice radnika JKP "Vodovod" iz Bora zbog sumnje da su ubili Danku, njenog tijela nema. S obzirom na to da je mala Danka nestala na današnji dan prije pet meseci, oglasio se jedan od njenih roditelja objavivši dirljivu fotografiju.

Otac male Danke Miloš Ilić je na svojim društvenim mrežama podijelio fotografiju na kojoj je mala Danka u kolicima, dok pored nje u zagrljaju pozira njen rođeni brat.

Izvor: društvene mreže

U opisu fotografije ostavio je samo emotikone srca i svijeta, u znak sećanja na nestanak ćerke, ali i kako bi pokazao svima koliko ga je pogodila situacija u kojoj se našao. Podsjećanja radi, 26. marta kada je djevojčica nestala, došla je u Banjsko Polje sa majkom Ivanom i bratom sa fotografije, kako bi se igrali ispred pojate koja je u vlasništvu Ivanine porodice. Inače, imanje na koje je Ivana dovela djecu kobnog dana potpuno je zapušteno, komšije kažu da godinama tu niko nije dolazio.

Mala Danka tada je poslednji put viđena, porodica danima nije gubila nadu, sve dok se nije pojavila vijest o velikom tragičnom gubitku. "Danka Ilić je ubijena", odjeknula je vijest širom Srbije kada su uhapšeni osumnjičeni za njeno ubistvo, Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot i Srđan Janković (50) iz sela Luka. Iako se prvobitno mislilo da je time sve riješeno, misterija se kasnije sve više produbljivala, a istine ni na vidiku.

Nažalost, Dankini roditelji i danas ne znaju šta se zaista zbilo tog dana u Banjskom Polju. Nakon što se saznalo da iza svega stoji ubistvo nevine djevojčice, potraga je krenula u drugom smjeru, Srbija više nije tragala za njom, već za njenim tijelom, međutim, pomaka ni tu nije bilo.

Mjesecima kasnije dvojica osumnjičenih za njeno ubistvo menjali su svoje iskaze tokom istrage, što dodatno i dalje otežava cio proces. Obojica su podsetimo, povukli svoje priznanje zločina, pored toga, rađena su veštačenja, počev od njihovog psihjatrijskog vještačenja, do vještačenja vozila, GPS-a, kao i odeće. Od svega, ni traga od Danke.