Region

Mladići iz Srbije "jugom" išli na Evropsko prvenstvo! Nije ih izdao, a razlog zbog koga ga sad prodaju je divan

Autor Jana Desovski

Mladići iz Srbije su "jugom" išli u Njemačku na EP da bodre Srbiju, a sada ga prodaju u humanitarne svrhe.

Izvor: Prva/screenshot

Trojica momaka su u junu išli "jugom" od Vrnjačke Banje do Gelzenkirhena kako bi bodrili Srbiju na Evropskom fudbalskom prvenstvu u fudbalu, a sada ga prodaju da bi novac uplatili u dobrotvorne svrhe.

Iako se mnogi ne bi usudili, trojica momaka su odlučila da na Evropsko fudbalsko prvenstvo odu jugićem, Dvojica od trojice, Marko Trmčić i Nemanja Đurić, bili su gosti u "Jutru" na TV Prva i otkrili kako je izgledalo cijelo putešestvije, ali i kako su se odlučili da juga ipak daju na licitaciju, u humanitarne svrhe:

"Juga sam ja imao u garaži, sredio sam ga prije par godina i plan je bio da ga čuvamo, da bude nekad kad djeca budu htjela da ga voze i u jednom trenutku, u kafani smo bili i pala je neka opklada, da li ćemo da idemo sa jugom ili sa nekim drugim autom i odlučili smo se sa njim. Mnogi nisu vjerovali i sami mi, ali ipak smo na kraju krenuli, možda malo nespremni, ali sve je na kraju bilo kako treba", rekao je Marko, a potom se Nemanja nadovezao:

"Početak puta je bio problematičan, ostali smo bez svijetala, pa u Paraćinu, na 50 kilometara smo ostali bez pete brzine.

Pored toga, imali su problem sa alternatorom, ali su došli i do zaključka da koliko god problema da jugo ima, neće vas ostaviti skroz na cjedilu. Nije čudno što su privlačili pažnju gdje god su se pojavili, pa su im tako prolaznici čak plaćali gorivo i piće, jer su im bili simpatični.

Juga su odlučili da daju na licitaciju u humanitarne svrhe, sa početnom cijenom od skoro 10 hiljada eura.

"U nedjelju 25. avgusta pravimo humanitarnu žurku, u akvaparku "Raj", u Vrnjačkoj banji. Mi smo osnovali fondaciju koja se zove "Za naše heroje". Plan je da kompletno prikupljena sredstva doniramo Institutu za neonatologiju", navodi Marko.