Region

MUŠKARAC UBIO NEVJENČANU SUPRUGU(34)! Brutalan zločin u Šipovu, žena više puta prijavljivala nasilje

Autor Aleksandra Virijević

Tragedija se dogodila nakon što je žena ostavila djecu kod babe i djede.

Izvor: Facebook / Anđelka Markić / printscreen

Nikola Cumbo iz Šipova ubio je svoju vanbračnu suprugu Anđelku M. (34), a potom pokušao da počini samoubistvo, saznaje Srpska info. Kako se saznaje, Anđelka je u dva navrata protiv svog nevjenčanog supruga podnosila prijave za nasilje u porodici, a jedna od tih istraga je obustavljena jer je Anđelka odustala od krivičnog gonjenja.

Cumbo je osumnjičen da je jutros u automobilu hicima iz pištolja ubio nevjenčanu suprugu Anđelku, nakon čega je pokušao da se ubije pucajući sebi u glavu. Ona je na mjestu ostala mrtva, dok je Cumbo sa prostrelnom rane glave prevezen u UKC Republike Srpske gde je operisan i nalazi se na aparatima za veštačko disanje.

Izvor blizak istrazi otkriva da je Anđelka prvu prijavu protiv Cumbe podnijela 2023. godine, a drugu u maju ove godine, piše ATV.

"U oba slučaja je policija postupala po prijavama i protiv Cumbe je Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci podnijela izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. U jednom slučaju istraga je obustavljena, jer je žrtva odustala od krivičnog gonjenja, dok je druga prijava i dalje u radu", kaže dobro upućeni izvor.

Anđelka je, nakon napada u maju, napustila Cumbu i sa njihovo dvoje djece, starosti dvije i šest godina, živjela je kod rođaka. Međutim, svjedoci tvrde da su oni i posle toga ostali u kontaktu i da su ih viđali zajedno.

Dosadašnja istraga ukazuje da je Anđelka jutros automobilom djecu dovezla kod Cumbinih roditelja na čuvanje. Nikola je navodno sačekao ispred kuće i kada je ona ostavila djecu sjeo je u automobil i, kako se sumnja, počinio jezivi zločin, a potom pokušao da se ubije. Zasad nije poznato gde je i kako Cumbo nabavio pištolj, ali se najverovatnije radi o nelegalnom oružju, što je predmet dalje istrage.

Iz Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci je saopšteno da se Nikoli Cumbi na teret stavlja da je počinio krivično djelo teško ubistvo iz člana 3. (ko ubije člana svoje porodice kojeg je prethodno zlostavljao), za koje je zaprijećena kazna od najmanje deset godina do doživotnog zatvora, prenosi Srpskainfo.

"Uviđaj na licu mjesta obavila je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Matijaš Slavica zajedno sa policijskim službenicima PU Mrkonjić Grad. Tužilac je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mere na utvrđivanju okolnosti počinjenog krivičnog dela, a biće naložena i obdukcija tela koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske", saopšteno je iz OJT Banjaluka.