Region

EVO KAKO IZGLEDA GROBLJE KUĆNIH LJUBIMACA U BEOGRADU! Napravljena i sala za oproštaj, a na kovčezima šapice

Autor Jana Desovski

Evo kako izgleda groblje kućnih ljubimaca u Beogradu.

Izvor: TV Pink/Printsccreen

Beograd je dobio svoje prvo groblje za kućne ljubimce, koje je otvoreno 2. avgusta na Bežaniji. Sa 839 grobnih mijesta, groblje pruža vlasnicima ljubimaca priliku da dostojno sahrane svoje voljene životinje.

"Od kad smo otvorili groblje 2. avgusta kontaktirali su nas građani. Uglavnom su to stariji ljudi, koji žive sami, imaju samo tog ljubimca. Oni su htjeli unaprijed da vide mogu li da rezervišu, kaparišu grobna mjesta za kućne ljubimce. Još nismo imali nijedan slučaj zakazivanja sahranjivanja niti prijave uginuća", kaže Marija Glišović iz JKP "Pogrebne usluge".

Prema njenim riječima, sahranjivanje kućnih ljubimaca je u nadležnosti JKP "Pogrebne usluge, i na groblju se mogu sahranjivati kućni ljubimci sa teritorije Beograda.

Na ulazu u groblje nalazi se administrativni objekat u kome je sala za ispraćaje i prodavnica za prateću opremu. Središnji dio parcele je namijenjen pojedinačnom i grupnom sahranjivanju životinja, a u zadnjem dijelu je objekat sa hladnjačom i veterinarskom prostorijom u kojoj se u saradnji sa Veterinom Beograd vrši pregled i utvrđuje uzrok smrti ljubimca.

Svi su ostali šokirani cijenama sahrana ljubimaca, kao i kovčega, a na TV Pink je prikazano kako izgleda groblje, kao i oproštajna sala gdje na televizoru možete da pustite snimke vašeg ljubimca.