Region

OTKRIVENO KO JE BIO META LIKVIDACIJE U BEOGRADU!

Autor Aleksandar Blagić

R.R. je bio meta uhapšenih osoba u Ubu.

Izvor: Republika/Printscreen

Beogradska policija uhapsila je tri osobe u Ubu zbog sumnje da su pripremali ubistvo. Kako se saznaje, potencijalna meta bio je R.R. koji je bio najbolji drug sa osumnjičenima, ali je došlo do svađe zbog čega su htjeli da mu se osvete.

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je beogradska policija uhapsila tri osobe na osnovu operativnih saznanja da pripremaju likvidaciju jednog lica. Identifikovana je potencijalna meta, a pronađena je i eksplozivna naprava koja se aktivira putem mobilnog telefona.

Beogradska policija je na osnovu operativnih saznanja da pripremaju likvidaciju jednog lica, uhapsila tri osobe. Takođe, identifikovana je i potencijalna meta, i pronađena eksplozivna naprava koja se aktivira na mobilni telefon, postavljena na ulazu u dvorište. I hapšenja i potencijalna meta su na teritoriji Uba.

Lica će biti predata tužilaštvu na dalje postupanje. Ovom akcijom beogradske policije spriječena je još jedna mafijaška likvidacija,”izjavio je Dačić.

O ovom slučaju oglasilo se i Više javno tužilaštvo u Beogradu. Otkriveno je da su postavili eksplozivnu napravu na drvo pored vozila R.R. koji je bio meta napada.

"Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije uhapsili su danas u Ubu trojicu muškaraca zbog sumnje da su izvršili krivično djelo Teško ubistvo u pokušaju i Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Uhapšeni su M.P. (20), M.S. (20) i M.K. (28) i odredjeno im je zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti privedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu. Sumnja se da su oni pokušali da liše života R.R. iz Uba tako što su pored parkinga, gdje R.R. drži svoje vozilo, na drvo postavili eksplozivnu napravu. Osumnjičeni su spriječeni u svojoj namjeri i uhapšeni od strane policije", stoji u saopštenju tužilaštva.

Pogledajte fotografije eksplozivne naprave u Ubu