Region

UHAPŠENA SRPSKA POLICAJKA VODILA DVOSTRUKI ŽIVOT: S jednim partnerom učestvovala u ubistvu, s drugim premještala tijelo

Autor Nevena Davidović

Pripadnica granične policije uhapšena je nedavno zbog učestvovanja u krivičnom djelu ubistvo.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Policajka Kristina K. (45), koja je u četvrtak uhapšena zbog sumnje da je 2019. godine učestvovala u teškom ubistvu, punih pet godina se ponašala kao da se ništa nije dogodilo, a progovorila je tek pošto su joj kolege stavile lisice i suočile je s dokazima!

Sumnja da je Kristinin tadašnji dečko P. B. (36) iz Vrbasa ubio slovenačkog državljanina po imenu Tomas, čiji se identitet i dalje provjerava, i to iz njenog službenog pištolja.

"Sumnja se da je policijska službenica odvezla tadašnjeg dečka P. B. do napuštenog salaša u okolini Sombora, gdje je on trebalo da se sastane sa izvjesnim državljaninom Slovenije. Navodno, kada su stigli, ona je ostala u autu, a on je ponio njeno oružje. Između osumnjičenog i muškarca za kog se još provjerava ko je i da li je povezan sa kriminalnim grupama, izbila je svađa i P. B. je, kako se sumnja, ispalio hice u njega", otkriva izvor iz istrage.

Kako se sumnja, policajka i njen dečko sakrili su tijelo, kako ono ne bi bilo nađeno, a pištolj je ostao kod njega.

"Međutim, prema odbrani koju je iznijela, dečko s kojim je učestvovala u zločinu počeo je da prijeti njoj i njenoj djeci i traži novac kako bi joj vratio pištolj iz kog je ubio čovjeka. Ona je onda, u junu 2020. godine, prijavila da joj je pištolj ukraden, a tragove zločina pokušala je da prikrije s novim partnerom D. Š. (37) iz Sombora", otkriva izvor.

Kako navodi, sa osumnjičenim D. Š. je, navodno, otišla na mjesto na kom je znala da je Slovenac zakopan, otkopali su ga i prebacili na drugo skriveno mjesto na Monoštorskom putu.

"Pretpostavlja se da je smatrala da P. B. više neće moći da je ucjenjuje da će da prijavi policiji ubistvo počinjeno iz njenog oružja ukoliko nema tela", otkriva izvor.

Prema njegovim riječima, klupko zločina počelo je da se odmotava posle hapšenja D. Š. zbog drugog krivičnog djela. On je tada, navodno, ispričao i sve što zna o prebacivanju tijela muškarca sa Kristinom K. Policija je, prema nezvaničnim informacijama, na mestu na kom je rekao da su zakopali osobu našla skelet 24. jula i on je prebačen na Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu, kako bi se na osnovu DNK utvrdilo ko je zapravo žrtva.

"Prema prvim informacijama, nestanak osobe čiji su ostaci nađeni nije prijavljen slovenačkoj policiji", otkriva izvor.

Kristina K. je, navodno, do hapšenja radila u Upravi granične policije na granici Srbije s Mađarskom i po činu je vodnik prve klase. 

"P. B., koji se sumnjiči da je direktni počinilac ubistva, hapšen je više puta zbog iznuda, falsifikovanja i pljački. Lisice su mu stavljane čak i nekoliko mjeseci posle zločina. Kriminalni dosije ima i Dalibor Š. koji je takođe iza rešetaka - otkriva izvor.

Njemu i Kristini K. zbog teškog ubistva, prijeti doživotna kazna zatvora.