Region

OVO JE ALBANAC KOJI JE UBIJEN ZBOG OSVETE! Napadači otvorili vatru iz kalašnjikova, stradali i posjetioci kafića

Autor Jana Desovski

Motiv ovog atentata je osveta jer je ubijeni Šićiri zapravo kolateralna šteta zbog ubistva koje je počinio njegov sin Andrea Kaljemi.

Izvor: Facebook/Shyqyri Kalemi

U sinoćnjem napadu u gradu Memaliaj poginuo je Šićiri Keljemi, otac Andree Kaljemija, kao i 36-godišnji konobar Gledio Muka i 47-godišnji Marsel Čela, dvije nevine žrtve koje su se zatekle u baru u vrijeme atentata.

Takođe, izvor blizak albanskim medijima kaže da je u atentatu na Šićirija povrijeđen Artur Kaljemi, stric Andrea Kaljemija. On je sjedjeo za stolom sa ubijenim bratom Šićirijem ili kako su ga u društvu zvali Šiko.

Sumnja se da su najmanje tri osobe došle automobilom do kafića iz pravca grada, a jedan je izašao i otvorio vatru iz kalašnjikova pravcu 74-godišnjeg Šićirija.

Meci su pogodili njega, njegovog brata, konobara i još jednu mušteriju koji su sjedjeli za stolom ispred bara.

Policija je na licu mjesta zatekla puno krvi, kao i čaure od ispaljenih metaka koje su bile rasute po podu. Nakon atentata, počinioci su se uputili u pravcu Malakastre, gdje su zapalili automobil u selu Bejaj. Istražitelji trenutno istražuju da li je napad eventualno zabilježen na nekoj od nadzornih kamera u okolini što će dovesti do rasvjetljavanja cijelog slučaja.

Kako se navodi, motiv ovog atentata je osveta jer je ubijeni Šićiri zapravo kolateralna šteta zbog ubistva koje je počinio njegov sin Andrea Kaljemi. On se sumnjiči da je ubio biznismena Edmonda Pape u decembru 2022. godine.

Andrea je već dva puta izbjegao napad, ali se to nažalost nije desilo njegovom ocu koji je tragično skončao. Inače, Andra je poznat albanskoj policiji, a inače je vlasnik kompanije koja se bavi maloporodajom i veleprodajom proizvoda za restorane, servise, perionice, hotele i šire...

Još 2001. godine su ga uhapsile specijalne snage RENEA i belgijske vlasti su ga stavile na međunarodnu potjernicu jer je bio osumnjičen da je sa bratom Fatmirom Kalemijem ubio braću Mevlana i Adriatika Čaču u Anderlehtu 13. aprila.

Osumnjičen je za ubistvo Edmonda Pape u decembru 2022. godine.

U avgustu 2023. godine pokušao je da se ubije na grčkom ostrvu Paks.