Region

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV NIŠKOG SILOVATELJA IZ LIFTA: Ušao u zgradu i napao nepoznatu djevojku

Autor Vasilisa Grgurević Izvor Kurir

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv S.J. (32) iz Aleksinca koji se sumnjiči da je 12. februara ove godine brutalno slovao dvadesetčetvorogodišnju Nišlijku u liftu, nakon čega je ona doživjela neizbrisive traume.

Izvor: MONDO/ GORDANA ŠĆEPANOVIĆ

Sve se dogodilo u centru Niša, u zgradi gdje žrtva živi. Dva dana ranije, policija iz Aleksinca je zabilježila da je isti muškarac seksualno uznemiravao radnicu u pekari u tom gradu, kojoj je pokazivao polni organ. On je tada bio priveden, ali posle policijskog zadržavanja pušten uz krivičnu prijavu.

Obavještavamo vas da je protiv S.J. iz Aleksinca podignuta optužnica zbog krivičnog djela silovanje. Optužnica je poslata Višem sudu u Nišu na potvrđivanje - saopštili su iz tužilaštva.

Inače, osumnjičeni S. J. je od ranije poznat policiji po različitim krivičnim djelima, ali nikada ovako teškom krivičnom djelu.

On je tog 12. februara doputovao u Niš, lutao ulicama, a onda je ušao u jednu zgradu. Jadna djevojka je baš tog trenutka krenula nekud, a on ju je napao u liftu i nanio joj brojne povrede. Nakon toga se udaljio, a komšije su čule da se nešto događa u zgradi. Policija je ubrzo došla, a onda su ga tražili oko tri sata dok nije uhapšen.

S.J. se na saslušanju posle hapšenja branio ćutanjem.