Region

"KAŽE, AUTOBUS GA VODI U DŽENET" Dačić otkrio šta je žena vehabije ispričala u policiji! Pokazala i poslednju poruku

Autor Anđela Vukčević Izvor Kurir

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić otkrio je da je crnogorska policija obavila razgovor sa ženom Miloša Žujovića, koji je izvršio teroristički akt pucavši iz samostrela na čuvara izraelske ambasade u Srbiji.

Izvor: Kurir/ Marko Karović/ MUP RS/ Privatna arhiva

Kako je istakao ministar Dačić, crnogorska policija obavila je razgovor sa suprugom Besom Žujović, rođenom Hadžović.

Rođena je u Beranama, ona je u braku sa Milošem Žujovićem. Ona je u svojoj izjavi stavila tačku na sva pitanja. Njoj je oduzet telefon, vidjećemo kada se završi vještačenje da li je tačno sve što je rekla. Ona kaže ovako: Bila je u Plavu sa sinom i da je oko 11.15 vidjela video poruku na wapp-u, kada sam je otvorila vidjela sam da je Miloš u gradskom autobusu, da pjeva nešto na ruskom jeziku i kaže da ide u raj - kaže Dačić.

Zbog sadržaja poruke se uzbudila i odmah ga je pozvala ali je ubrzo na televiziji vidjela šta se desilo.

To je njena izjava. Dakle, a ovaj akt je pripreman. Znači, time se definitivno stavlja tačka na te rasprave oko toga šta su bili motivi. Ovde se jasno vidi da je u pitanju teroristički akt, on se javlja supruzi iz autobusa i kaže da ga ovaj autobus vozi u dženet. To znači, to je kod muslimana u raj, time se oprašta od života i na neki način... Tamo ga čeka blagostanje. Time pokazuje, u stvari, to je na neki način njegova i oprašta je nam - kaže Dačić za Pink.

Crnogorska policija oduzela telefon ženi ubijenog teroriste, šalju ga u Srbiju na vještačenje

Dačić izjavio je danas da je crnogorska policija obavila razgovor sa suprugom čovjeka koji je u subotu ranio žandarma ispred izraelske ambasade u Beogradu i da joj je oduzet telefon koji će biti poslat u Srbiju na vještačenje.

Gostujući na televiziji Pink Dačić je ocijenio da je njen iskaz potvrdio da je riječ o terorističkom aktu.

"Ona kaže da je bila u Plavu sa svojim sinom. Stigla joj je video poruka. Njen muž je bio u gradskm prevozu i rekao je da ga taj autobus vodi u raj. Pominjao je Izraelce koji ubijaju muslimane", naveo je Dačić.

Pripadnik Žandarmerije M.J. pogođen je u subotu samostrijelom u vrat ispred ambasade Izraela u Beogradu. On je pucao u napadača koji je od zadobijenih rana preminuo. Taj akt proglašen je terorističkim napadom i Ministarstvo unutrašnjih poslova podiglo je mere bezbjednosti na teritoriji cijele Srbije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da će crveni bezbjednosni alarm biti na snazi najverovatnije do utorka i da će se država obračunati sa terorizmom.