Region

VATROGASCI I HITNA POMOĆ DOJURILI! Majka ostavila bebu samu u kolima na paklenoj vrućini!

Autor Miloš Škrbić

Prolaznici su na vrijeme uočili dijete u vozilu pa su odmah alarmirali policiju i vatrogasce.

Izvor: Mondo/UrošArsić

Uprkos brojnim upozorenjima, jedna majka je u četvrtak predveče u Osijeku ostavila šestomjesečno dijete samo u automobilu na 15 minuta. Prolaznici su na vrijeme uočili dijete u vozilu pa su odmah alarmirali policiju i vatrogasce. Dogodilo se to oko 19 sati kada je u Osijeku temperatura vazduha bila oko 30 stepena, prema podacima DHMZ-a 31,1 °C.

"Prolazila sam Ružinom i vidjela šta se dogodilo. Nisam mogla doći k sebi, jer se već davno upozorava na to da se djeca nipošto ne ostavljaju u automobilu" - ispričala je za SiB jedna Osječanka dodajući da je ubrzo na mjesto događaja uz vatrogasce, dojurila i hitna pomoć te policija. Javna vatrogasna stanica Grada Osijeka dojavu je dobila u 19.03 sati, a na mjesto događaja stigli su u 19.07. Brzom intervencijom vatrogasci su uspjeli u nešto više od 60 sekundi specijalnim alatom otvoriti vrata na vozačevoj strani.

"Zatekli smo dijete na suvozačkom mjestu u automobilu marke BMW 3. Od majke smo čuli kako se šestomjesečno dijete igralo s ključevima i kako se samo zaključalo pritiskom na tipku ključa. Do našega dolaska dijete je u automobilu bilo više od 15 minuta, bilo je oznojeno i uznemireno" - ispričao je šef JVP-a Goran Ivković dodajući kako na automobilu prozor nije bio spušten. Istaknuo je da ne samo da se dijete nije smjelo samo naći u automobilu već nipošto nije smjelo biti niti na suvozačevoj strani.

"Bude ovakvih situacija pet do šest godišnje pa još jednom valja naglasiti da nema ostavljanja djeteta u automobilu ni u kojem slučaju, a isto vrijedi i za ostavljanje životinja" - upozorio je.