Region

"ZATEČENA SAM, KO JE ONDA BIO DRUGI U KOLIMA": Oglasila se Dankina majka nakon saslušanja Jankovića

Autor Nevena Davidović

Nakon što je Srđan Janković saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, oglasila se majka djevojčice Danke.

Izvor: Facebook/PrintScreen

Saslušanje Srđana Janković (50), jednog od osumnjičenih za ubistvo djevojčice Danke Ilić, završeno je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru. Kako se saznaje, on je izjavio da ne zna ništa o ubistvu djevojčice.

"Ja toga dana devojčicu uopšte nisam video, zapravo je nisam video nikada u životu", izjavio je navodno Janković na saslušanju.

Nakon saznanja da se Janković branio time kako ništa nije uradio, majka male Danke, Ivana Ilić, prema pisanju Informera, ostala je zetečena informacijom.

"Ja sam sada zatečena, ne znam šta bih rekla! Ko je onda bio drugi u kolima, ja sam tada na brdu vidjela dvije osobe u kolima? NIšta mi nije jasno... Ako nije ništa uradio kao što kaže, zašto je ćutao dva mjeseca! Pod jakim sam stresom", rekla je Ivana.

Njegov advokat Živadin Bogdanović izjavio je nakon saslušanja da neće davati nikakve izjave povodom toga.

"Ne dajem nikakve izjave, molim vas da razumijete i njega i mene. To što sada daje iskaz nakon ćutanja, to je njegovo zakonsko pravo, a šta će biti dalje će tužilac da odluči", rekao je advokat.

Podsjetimo Srđan Janković se nakon hapšenja branio ćutanjem, odnosno iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, dok je drugi okrivljeni Dejan Dragijević priznao da je golim rukama zadavio djevojčicu.