Region

VJEŠTAČE SE DLAKE KOSE NAĐENE NA MJESTU UBISTVA DANKE: Novi detalji istrage, iz vozila izuzeto preko 500 tragova

Autor Ivana Lazić

Prilikom istrage, preko 500 tragova izuzeto je iz vozila u kojima su se nalazili osumnjičeni i ubijena djevojčica.

Izvor: MONDO/Facebook

Za ubistvo djevojčice Danke Ilić sumnjiče se radnici JKP "Vodovod" Srđan Janković i Dejan Dragijević koji se terete da su kolima udarili Danku, zatim je usmrtili i sakrili njeno tijelo, koje do danas nije pronađeno.Trenutno se vještače dlake kose koje su pronađene na mjestu zločina.ubijene Danke Ilić, poručili su iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru.

Prilikom istrage, preko 500 tragova izuzeto je iz vozila u kojima su se nalazili osumnjičeni i ubijena djevojčica. Ni na jednom nisu pronađeni biološki tragovi male Danke. Ostalo je da se izvještače još neki DNK tragovi, a kako iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru kažu za Nova.rs, pomenute analize još uvijek nisu gotove.

"Biološki fakultet se bavim ovim slučajem. Nisu pronađeni novi tragovi, a na rezultate postojećih moramo čekati. Kako nam je rečeno iz te ustanove, analiza će trajati dugo i ne zna se tačno kada će biti gotova. Trenutno se radi na analizi nalaze dlake kose, ali je problem što nemaju korijen, koji je od ključne važnosti za ovaj slučaj, odnosno za potvrđivanje DNK“, kaže viši javni tužilac Miodrag Canović.

Iz tužilaštva su ranije potvrdili i da su tačni navodi da je jedan od osumnjičenih, Janković, spreman da govori o zločinu, te da je to najavio preko svog advokata. Cio slučaj obeležile su brojne kontroverze, od toga da je jedan od glavnih svjedoka Dalibor Dragijević umro u policijskoj stanici, a pretpostavlja se uslijed prebijanja od strane policijaca.