Region

MALOLJETNIK KOJI JE UBIO ĐORĐA U PARKU, TUKAO I POZNATOG DOKTORA! Dječak (16) pravio užase na Voždovcu

Autor Jana Desovski

Dječak koji je nasmrt pretukao Đorđa Mijatovića je optužen da je učestvovao u napadu na doktora Branka Kajtazija i njegova dva sina krajem decembra prošle godine u istom kraju beogradskog naselja Braće Jerković.

Izvor: Kurir/Printscreen/Privatna arhiva

Protiv jednog od dvojice maloljetnika osumnjičenih za teško ubistvo Đorđa Mijatovića, brata potpredsjednika Vlade Federacije BiH, već se vodi se postupak pred Višim sudom zbog krivičnog djela Učestvovanja u tuči, potvrđeno je nezvanično za "Blic". 

On je optužen da je učestvovao u napadu na doktora Branka Kajtazija i njegova dva sina krajem decembra prošle godine u istom kraju beogradskog naselja Braće Jerković.

Doktor Branko Kajtazi i njegova dvojica sinova pretučeni su 25. decembra 2023. godine u parku kod Centralnog groblja.

"Dvojica dječaka su prebila mene i mog najstarijeg, maloljetnog sina od 15 godina. Metalnim štangalama po tijelu i glavi su nas udarali, isjekli su nas, krvarili smo mnogo. Mlađeg sina od 13 godina su tukli rukama i nogama. Svi smo završili u Urgentnom centru. Prethodno je mlađi brat jednog od te dvojice maloljetnih siledžija sačekao mog mlađeg sina ispred OŠ "Branislav Nušić" i udarao pesnicama", ispričao je doktor Kajtazi ranije za "Kurir".

Maloljetnici od po 16 godina uhapšeni su zbog sumnje da su ubili Đorđa Mijatovića, brata potpredsjednika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Prema nezvaničnim saznanjima, Mijatović je dobio šest udaraca u glavu od kojih je jedan bio u predjelu slijepočnice.

"Taj udarac je doveo do pucanja lobanje od kojih je Mijatović dobio epi napad i infarkt", kaže izvor. Kako objašnjava izvor "Blica", nakon što rezultati obdukcije budu dostavljeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, biće naloženo sudsko medicinsko vještačenje koje će utvrditi na koji način je preminuli zadobio kobne povrede.

Do sukoba je došlo, kako je ispričao Ivica Dačić ministar policije, a prema rečima supruge preminulog, nakon što su se njihova deca žalila da dvojica koja su pretukla preminulog čovjeka nisu mališanima htjeli da vrate loptu.

"Otac je izašao, čula se neka galama i kada je žena izašla saznala je da je imao sukob sa dvojicom mladića. Odvezen je u Urgentni centar gde je i preminuo. Uzrok smrti se utvrđuje", kaže Dačić.