Region

ON JE UBIO ŽENU I DVOJE DJECE U TUZLI! Nakon stravičnog zločina ostavio poruku na vratima, policija zatekla horor

Autor Uroš Matejić

Mujaga Čičkušić je nakon stravičnog zločina ostavio poruku na vratima stana. On je napisao imena pojedinih ljudi.

Izvor: Printscreen/Facebook

Mujaga Čičkušić prije dva dana je skočio sa 14. sprata zgrade u Tuzli nakon što je navodno ubio svoju suprugu Amelu i njihovo dvoje maloljetne djece, a kako mediji prenose cio zločin je bio danima unaprijed isplaniran. On je radio kao medicinski tehničar u Njemačkoj, a u Tuzlu je stigao prije nekoliko dana. On je bio zaposleni Kliničkog centra Univerziteta u Tuzli, kao i njegova supruga, ali je išao da radi u Njemačku.

U stanu je zatečen prizor koji ledi krv u žilama, a stan je bukvalno uništen i ispremiještan. Supruga je, kako je pokazala istraga, pokušala da spasi djecu, ali nije uspjela. Prema nezvaničnim informacijama "Avaza", tužioci i istražitelji sumnjaju da bi motiv stravičnog ubistva mogla biti ljubomora. Za sada ova informacija nije zvanično potvrđena.

Ono što je šokiralo istražitelje jeste da je Čičkušić nakon stravičnog zločina ostavio poruku na vratima stana. On je napisao imena pojedinih ljudi. Policija sada istražuje o kome se radi. Navodno, među imenima su imena pojedinih rođaka koji su mu pomogli da se zaposli u Njemačkoj. Dan nakon otkrića tijela Amele i djece, kolege i prijatelji opraštaju se od žene koju su opisali "kao prelijepu, sa crnim, bistrim očima". Kolege Kliničkog centra u Tuzli imaju samo riječi hvale i zahvalnost za sve učinjeno, posebno u teškim trenucima korone.