Region

PRVI SNIMCI DRAME U DRAČU: Otac uzeo djecu kao taoce, pa zapucao iz KALAŠNJIKOVA! Ispalio 18 hitaca, polugolog ga izveli

Autor Milica Mrvaljević Izvor Kurir

Prava drama odigrala se tokom noći u Draču gdje je muškarac (40) uzeo svoje dvoje djece stare 6 i 11 godina kao taoce i počeo da puca iz kalašnjikova.

Izvor: Facebook Printscreen, printscreen boldnews

Aleks Marku (40) ispalio je više hitaca u stanu, nakon čega su preplašene komšije pozvale policiju.

Marku (40) koji je noćas u Draču satima držao svoje dvoje maloljetne djece kao taoce, dok je u stanu pucao iz kalašnjikova navodno je rekao "kako je uzeo djecu da bi ih zaštitio".

Prvi rezultati istrage pokazuju da je djecu uzeo kao taoce dok je bio pod uticajem narkotika, ali se čekaju rezultati ispitivanja, a policija i dalje istražuje šta je bio motiv za ovako dramatičan čin.

U ovom trenutku nije poznato da li uhapšeni otac ima psihičke probleme i kakvo je stanje u porodici.

Brojne policijske ekipe su ubrzo stigle na lice mjesta, a nakon višečasovnih pregovora, policija je jutros uspjela da spase djecu i da uhapsi osumnjičenog.

Sve je počelo noćas oko 2.20 časova, kada su uznemirene komšije pozvale policiju i rekli da neko puca unutar zgrade.

Policija ga pozvala da se preda

Prilikom provjere na licu mjesta ustanovljeno je da se pucnjava odvija u iznajmljenom stanju. Ustanovljeno je da je Aleks, koji živi u Ležu, iznajmio stan na sedam dana i da je tu doveo svoje dvoje maloljetne djece.

Policija je više puta pozivala Aleksa da pusti djecu i da se preda, što je on odbijao i pucao je iz kalašnjikova kroz prozor.

Hapšenje i izvođenje iz stana

Prilikom upada u stan policija je pronašla kalašnjikov, veću količinu municije kao i 18 čaura. Prema navodima policije, djeca su spasena i nisu povrijeđena.

https://www.facebook.com/watch/?v=381019107604001
U ovom trenutku nije poznato zašto se A. M. odlučio na ovakav korak.