Region

SKROZ OČIŠĆENA DEPONIJA! Policija napušta mjesto na kom je navodno tijelo male Danke!

Autor Miloš Škrbić

U toku prethodnih dana pripadnici vatrogasne službe i policije detaljno su pretraživali deponiju, međutim na njoj nije ništa pronađeno.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Danas je nastavljena potraga na više lokacija za tijelom dvogodišnje Danke Ilić koja je brutalno ubijena u Banjskom polju. Kako je saopšteno iz policije, dvojica osumnjičenih su je pregazili kolima, potom zadavili, ubacili u gepek i prevezli na deponiju. Postoji saznanje da se jedan od osumnjičenih vratio na deponiju dva dana kasnije i premjestio tijelo na za sada nepoznatu lokaciju.

U toku prethodnih dana pripadnici vatrogasne službe i policije detaljno su pretraživali deponiju, međutim na njoj nije ništa pronađeno.

Potraga za Dankinim telom kod Brestovca

Kako javljaju reporteri deponija je sada potpuno očišćena, a mehanizacija se povukla sa tog mjesta. Nekoliko patrola policije dežura na tom mjestu, ali po svemu sudeći tijelo se tu ne nalazi.

Podsjetimo, policija je ranije danas uvela jednog od osumnjičenih u dvorište porodice D. D, jednog od osumnjičenih za ubistvo djeteta. Kako se sumnja u pitanju je D. D, koji je na saslušanju priznao da je zadavio malu djevojčicu, a potom tijelo bacio na deponiju. Nakon što se zadržao desetak minuta, u pratnji policije osumnjičeni je napustio porodičnu kuću u Zlotu.

Podsjetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su R. D. (1951) i D. D. (1984) zbog postojanja osnova sumnje da su D. D. (1974) osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić pomogli da premjesti tijelo djevojčice sa deponije u okolini Banjskog polja na za sada nepoznatu lokaciju na teritoriji grada Bora.

Zbog postojanja osnova sumnje da su najvjerovatnije 28. marta ove godine počinili krivično djelo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela, R. D. i D. D. određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.