Region

DIJETE JE IZAŠLO IZ ŠIPRAŽJA, EVO KUDA JE KRENULO! Ministar policije rekonstruisao zločin - GPS otkrio sve!

Autor Ivana Vlajković

Bratislav Gašić je govorio o kretanju osumnjičenih za ubistvo djevojčice u Banjskom polju.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić održao je danas konferenciju na kojoj je govorio o ubistvu djevojčice u Banjskom polju. Tom prilikom je pokazao na kom mjestu je GPS iz automobila, koji su vozili osumnjičeni za zločin, registrovao okretanje vozila. 

Gašić je pokazao i fotografiju na kojoj je plavom linijom obilježeno kretanje automobila koji su vozili osumnjičeni. "Upravo je ovdje GPS iz njihovog automobila i ova plava crta koju vidite njihovo kretanje. Dolazak, okretanje u dvorištu i vraćanje nazad. Sam uređaj pokazuje i brzinu. Oni su se kretali 20 kilometara na sat. Dijete za koje smo prvo imali informaciju da se nalazi na raskrsnici gore. Dijete je tim putem krenulo dole. Naša pretpostavka je da je dijete izašlo iz šipražja i to pokazuje mjesto stajanja", ispričao je Gašić. 

Napomenuo je da postoje dvoje svjedoka koji su vidjeli djevojčicu prije dolaska "pande", kako ide leđima okrenuto na gore. "Tačno vrijeme se uklopilo sa time kad se pogleda sa kamera. Dijete je otprilike išlo putem izgubljeno. Da li je to sedam ili devet minuta gdje se mi sporimo kad se to tačno desilo, ali nepunih dva minuta posle tog događaja nailazi otac i sreće ih i pita ih da li su vidjeli djevojčicu", kazao je Gašić. 

Ministar unutrašnjih poslova je kazao da su osumnjičeni rekli ocu da nisu vidjeli djevojčicu. 

Podsjetimo, nestanak djevojčice prijavljen je 26. marta usled čega je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".