Region

TUŽILAŠTVO ISPITUJE INCIDENT SA AVIONOM KOJI JE KRENUO IZ BEOGRADA! Poletio sa oštećenim krilom, pa prinudno sletio

Autor Jana Desovski

Tužilaštvo ispituje incident na aerodromu Nikola Tesla kada je avion Embraer 195 na Er Srbijinom letu JU324, poletio i napravio štetu na krilu aviona.

Izvor: Profimedia

Više javno tužilaštvo u Beogradu u saradnji sa Upravom kriminalističke policije utvrđuje sve okolnosti u vezi sa prinudnim slijetanjem aviona na letu JU324 iz Beograda do Diseldorf, saznaje "Blic".

Tužilaštvo je formiralo predmet i naložilo policiji da prikupi sve neophodne informacije i obavještenja u vezi sa ovim događajem, da li je bilo eventualnih propusta i ko je za to odgovoran. 

Pilot tražio da odmah sleti

Podsjetimo, pilot aviona koji je 18. februara poletio za Diseldorf sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" ubrzo je nakon polijetanja tražio da odmah sleti, što je izazvalo blagi zastoj u aeordromskom saobraćaju. Er Srbija je saopštila da je let JU324 iz Beograda do Diseldorfa, koji je obavljala partnerska kompanija, vraćen u Beograd zbog tehničkih razloga.

U saopštenju Er Srbije je pisalo: Avion je bezbjedno sletio na beogradski aerodrom. Er Srbija žali zbog neprijatnosti i čini sve što je u njenoj moći da osigura da se let nastavi što je moguće prije. Bezbjednost putnika nije bila ugrožena ni u jednom trenutku. Za više informacija, molimo putnike da pozovu Kontakt centar Er Srbije na 0800 111 528 iz Srbije, na +381 11 311 21 23 iz inostranstva, da posjete naš veb-sajt airserbia.com ili naše stranice na društvenim mrežama. Bezbjednost naših putnika i članova posade su najvažniji prioritet za Er Srbiju.