Region

Potresan status učiteljice ubijene djevojčice Vanje: Njemu je najviše vjerovala!

Autor Ivana Lazić

Djevojčica Vanja najviše je vjerovala ocu, a on je prema policijskim izveštajima, otmičarima dao infromaciju gdje se njegova ćerka nalazi.

Izvor: Facebook/skopje1.mk/mvr.gov.mk

Na društvenim mrežama pojavila se objava Vanjine učiteljice u školi "Johan Janrih Pestaloci" koja je otkrila šta je nesrećna djevojčica osjećala prema ocu Aleksandru, koji je jedan od osumnjičenih za njenu otmicu.

Post na Fejsbuku je objavljen u vremenu dok je još potraga trajala, a učiteljica je objasnila da su djeca imala zadatak da pišu o osobi kojoj su bili najzahvalniji. Kako je učiteljica navela Vanja je najzahvalnija bila svom ocu.

"Vanja je ljubazno i empatično dijete,nikada nikog nije povrijedila čak ni onda kada je bila ljuta. Radili smo društveni eksperiment za Dan zahvalnosti, dio zadatka je bio da učenici pišu o osobi kojoj su bili najzahvalniji. Napisala je pismo svom ocu. Veliki dio dejce u tom odeljenju je takav, ima kome da se povjeri i ko da joj ponudi stvarnu pomoć...", stoji u statusu Vanjine učiteljice koja je objavljena prije pet dana.

Podsjetimo, Vanja je nestala 27. novembra u Skoplju na putu do škole, dok su njeni roditelji, Zorica i Aleksandar, sumnjali da je oteta.

Poslednji put viđena je na Bulevaru Partizanskog odreda ispred "Broz kafea", odakle se izgubila, a poslednji signal sa njenog telefona bio je preko puta Univerzalske sale. Otac je nestanak prijavio Policijskoj stanici, dok je majka preko društvenih medija izrazila sumnju da je djevojčica kidnapovana.

Djevojčicino tijelo, kao i tijelo frizera Panče Žežovskog, pronađena su 3. decembra, a četiri osobe su uhapšene među njima je i njen otac, za koga se sumnja da je otmičarima dao informacije gde se Vanja nalazi. Policija traga za Ljupčom Paleskim koji je osumnjičen za dvostruko ubistvo i kao glavni organizator.