Region

SRCEPARAJUĆE PORUKE! Učitelji i đaci se upisuju u knjigu žalosti: Oprosti nam Vanja, ne znam kako da riješimo zadatak...

Autor Miloš Škrbić

Tinejdžerka Vanja je pronađena juče mrtva, a nedaleko od nje se nalazilo još jedno tijelo starijeg čovjeka.

Izvor: društvene mreže

Nakon vijesti o smrti djevojčice makedonska javnost, a i šire, ostala je u šoku. Srećan ishod koji su svi priželjkivali je zamijenjen tragičnim, pa se tim povodom ljudi okupljaju kako bi podijelili svoju tugu.

U osnovnoj školi koju je pohađala ubijena tinejdžerka Vanja (14) danas je otvorena knjiga žalosti. Na ulazu škole, rođaci i svi građani koji žele da odaju počast tinejdžerki mogu da dođu i upišu se. Rukovodstvo škole, u saradnji s nekoliko psihologa, danas je u punoj pripravnosti kako bi pružilo podršku učenicima i komuniciralo s njima na način koji će svima olakšati da prebrode ovaj tragični događaj.

Saučešće su, pored roditelja djece iz škole, izrazili i drugi građani, kao i predstavnici Opštine Centar zajedno s predsjednikom opštine Goranom Gerasimovskim. Na Fejsbuk profilu škole su se od učenice oprostili i njeni nastavnici.

"Učitelji ne znaju kako da riješe ovaj zadatak, Vanja. Oprosti, ne možemo, ne znamo kako da se pozdravimo... Neka ti je svijetao put u vječnost! Tvoj osmijeh i iskrena duša zauvjek će ostati u našim srcima. S neizmjernim bolom i ljubavlju, tvoji učitelji i drugovi iz razreda, najdraža Vanja!"

Saučešće je izrazio i gradonačelnik Gerasimovski i upisao se u knjigu saučešća.

"Ne postoje tako jake riječi kojima se može izraziti bol i bijes zbog Vanjinog prerano okončanog života. Osjećam previše bola. Roditelj ne može doživjeti ništa strašnije od onoga što se danas dogodilo Vanji. Izražavam najdublje saučešće porodici i zahtijevam maksimalnu kaznu za počinioce", napisao je sinoć na Fejsbuku.

BONUS VIDEO