Region

VLADA SRBIJE PODRŽAVA RODITELJE UBIJENE DJECE U RIBNIKARU: Smatraju da treba da budu članovi Školskog odbora

Autor Aleksandar Blagić

Prema nezvaničnim informacijama, Vlada Srbije smatra da u Školskom odboru Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" treba da budu roditelji ubijene djece.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Savjet roditelja Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u kojoj se 3. maja ove godine dogodio masakr u kojem je stradalo deset osoba, devet učenika i školski čuvar, je odbio izbor predstavnika roditelja ubijene djece u Školski odbor, a prema nezvaničnim informacijama "Kurira", Vlada Srbije smatra da u Školskom odboru treba da budu roditelji ubijene djece. Vlada pažljivo prati razvoj situacije vezane za izbor članova Školskog odbora Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" i smatra da je odluka Savjeta roditelja da pri izboru članova Školskog odbora ne uključi predstavnika roditelja djece koja su stradala, pogrešna.

Kako se saznaje, u Vladi smatraju da bi izbor predstavnika roditelja stradalih u Školski odbor nakon tragedije koja se desila u školi, trebalo da predstavlja važan čin empatije i pijeteta, simbolično pokazivanje podrške porodicama koje su pretrpjele gubitak i afirmacija zajedničke posvećenosti da se iz teških iskustava izvuče pouka i stvori sigurnije okruženje za sve učenike. Uključivanje ovih roditelja u donošenje odluka u Školskom odboru takođe šalje snažnu poruku o važnosti zajedništva i solidarnosti u suočavanju sa posledicama tragedije, podstičući kolektivni napor da se iz tragedije izraste u jaču i kohezivniju zajednicu.

Da podsjetimo, za srijedu 29. novembar je zakazan protest roditelja ubijene djece. Okupljanje je zakazano za 8:40 časova ispred škole kada je, kako se sumnja, masakr i počeo prije više od šest mjeseci, a nakon toga će se prošetati do zgrade Vlade Republike Srbije.