Region

BEOGRAĐANKA SE SKINULA, PA SE SUNČALA NA GROBLJU OSLOBODILACA BEOGRADA! Muzej žrtava genocida objavio sliku: "SRAMOTNO!"

Autor Jana Desovski

Beograđanka se u bikiniju sunčala na Groblju oslobodilaca Beograda.

Izvor: facebook/Музеј жртава геноцида

Beogradski Muzej žrtava genocida požalio se na Fejsbuku da je Groblje oslobodilaca Beograda u Drugom svjetskom ratu jedno od vojnih obilježja koja su 'stalno izložena učestalom i nedoličnom ponašanju velikog broja sugrađana'. Objavili su i fotografiju djevojke koja se tamo sunčala u minijaturnom bikiniju. Ovo su napisali na zvaničnoj Fejsbuk stranici:

"Zbog nedostatka znanja, prevelike nezainteresovanosti i nedostatka osnovnog obrazovanja, kao i zbog nedovoljne brige odgovornih na gradskom i republičkom nivou, ovo mjesto je vremenom pretvoreno u prostor za sportske aktivnosti, rekreaciju, a sada i za sunčanje.

Prizor koji su pre izvjesnog vremena snimile naše kolege, stručnjaci Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, svjedoči o sramnom i apsolutno neprihvatljivom ponašanju jednog našeg sugrađanina koji je odlučio da se sunča na Groblju oslobodilaca Beograda tokom Drugog svjetskog rata.

Nevaspitanje i odgovarajuće sankcije za ovakvo i slično nekorektno, sramno i neprihvatljivo ponašanje rezultiralo je sve češćim primjerima nedoličnog ponašanja naših mnogobrojnih sugrađana koji skrnave vojne spomenike, grobnice i mrtvačnice iz Drugog svjetskog rata.

Zbog toga Muzej žrtava genocida još jednom apeluje na odgovorne u lokalnim samoupravama, nadležnim ministarstvima i državnim pravobranilaštvima da bez odlaganja reaguju na ovakve postupke i propisno ih sankcionišu.