Region

BAHATIO SE NA JUTJUBU, LAGAO DA JE PRETUČEN, PA NADRLJAO ZBOG LAVA: Oglasilo se tužilaštvo - evo šta su rekli o Janku!

Autor Dragana Tomašević

Jutjuber iz Vranja Stefan Janković Janko, našao se u svim medijima zbog navode krivične prijave za držanje mladunčeta lava

Izvor: YouTube/Janko/screenshot

Juče je kao bomba odjeknula vest da je protiv jutjubera Stefana Jankovića Janka podneta krivična prijava.

Razlog za reakciju Tužilaštva bili su Jankovi snimci na društvenim mrežama na kojima se vidi da u svom posedu ima mladunče lava, što je kršenje zakona o dobrobiti životinja. Sada se oglasilo Prvo osnovno javno tužilaštvo i saopštilo da nema zakonskog osnova za pokretanje krivične prijave protiv jutjubera.

"Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je nakon dostavljanja Izveštaja o postupanju MUP RS, DP, PU za grad Beograd, UKP, odeljenje za suzbijanje privrednog kriminala, a po zahtevu za prikupljanje potrebnih obaveštenja ovog tužilaštva, našlo da nema zakonskog osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv Stefana Jankovića, imajući u vidu da je utvrđeno da je isti navedenu životinju držao isključivo za potrebe snimanja video zapisa i potom je vratio vlasniku, a protiv kog je podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu i od kog je oduzeta životinja koja predstavlja strogo zaštićenu životinjsku vrstu", navodi se u saopštenju i dodaje da je po nalogu Posebnog tužilaštva za Visokotehnološki kriminal policija obavila pretrese na dve lokacije, gde nisu pronađene životinje.

Janko je priveden i saslušan, dok tužilaštvo proverava njegovu odbranu.

Juče u toku dana se jutjuber oglasio na mrežama i rekao da je "sve u redu" i da je dao izjavu, kao i da je snimak s mladunčetom lava star godinu i po dana, dok je njegova devojka, influenserka Ana Lazarević dodala da "lav nije njegov".

 Janković je pre izvesnog vremena, osim zbog lava, dospeo u centar pažnje zbog bahatog ponašanja. On je svojevremeno slagao da je pretučen kada je objavio i snimak iz bolnice na kom se vidi da je ceo u zavojima, a kasnije je otkrio da je sve to bila laž.

Izvor: TikTok