Region

JOŠ JEDNA STRAVIČNA NESREĆA NA AUTO-PUTU "MILOŠ VELIKI"! Muškarac poginuo na licu mjesta, žena prevezena u bolnicu!

Autor Jana Desovski

Još jedna saobraćajna nesreća se dogodila danas na auto-putu "Miloš Veliki" u kojoj je poginula jedna osoba.

Vozi u kontra smeru na autoputu Miloš Veliki
Izvor: YouTube/ Info LIGA Ivanjica

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas na auto-putu "Miloš Veliki" nastradala je jedna osoba, a druga je zadobila povrede. "U ovom udesu dvije osobe su povrijeđene. Muškarac je podlegao povredama na licu mjesta. Ženska osoba starosti 40 godina dovezena u Urgentno prijemnu službu je stabilnih vitalnih parematara sa, povredom grudnog koša", izjavila je dr Marija Stranjanac PR Opšte bolnice u Čačku.

Ona je dodala da je u toku dijagnostika povrijeđene žene i utvrđivanje stepena povreda.

MUP izdao apel

Za samo tri dana, od 1. do 3. septembra 2023. godine, u saobraćajnim nezgodama u Srbiji, poginulo je osam osoba, dok su dvije zadobile teške telesne povrede opasne po život. Samo u nedelju, 3. septembra, poginulo je čak pet učesnika u saobraćaju.

U sudaru automobila marke 'fijat punto', koji se kretao suprotnim smjerom, i „hjundaija“ na auto-putu Miloš Veliki na teritoriji Surčina, jedna osoba je poginula, dok je jedna teže, a jedna lakše povređena. Od siline udarca „fijat“ se zapalio i izgorio, a policijski službenici utvrđuju sve činjenice i okolnosti u vezi s ovom saobraćajnom nezgodom.

Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda od 1. do 3. septembra, čak tri su, uključujući i nezgodu na auto-putu Miloš Veliki, izazvali vozači automobila koji su prešli u kolovoznu traku namenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smera. Takođe, najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda bila je i neprilagođena brzina, nakon čega su vozači gubili kontrolu nad vozilom i sletjeli s puta.

Uprava saobraćajne policije sprovodiće akcije pojačane kontrole usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja kojima se najviše ugrožava bezbednost saobraćaja. Takođe, apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise kako bi sačuvali svoj i tuđe živote.

Tagovi