Region

STRAHUJU LJUBAVNICE, POLICAJCI, SUDIJE... Naloženo vještačenje telefona ubice iz Gradačca: KRTICE ĆE IZAĆI NA VIDJELO!

Autor Ivana Vlajković

Vještačenje telefona Nermina Sulejmanovića iz Gradačca bi trebalo da otkrije sa kojim sudijama i policajcima je ubica razgovarao.

Izvor: Instagram/screenshot/iron_bb24

Sigurnosne službe dobile su smjernice od Sevlida Hurtića, ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, da vještače mobilni telefon Nermina Sulejmanovića koji je ubio tri osobe u Gradačcu. 

Vještačenje bi trebalo da otkrije sa kojim sudijama i policajcima je ubica razgovarao. Kako se navodi, takođe bi trebalo da pokaže ko mu je bila ljubavnica i ko mu je otkrio adresu na kojoj se krila njegova nevjenčana supruga koju je ubio pred njihovom bebom

Vještačenje mobilnog telefona trostrukog ubice iz Gradačca moglo bi da otkrije još niz detalja: da li je imao saučesnike u stravičnom masakru, s kim je razgovarao prije zločina, koliko krtica je imao u pravosuđu i policiji, da li je neko znao da će ubiti nevjenčanu suprugu.

U telefonu se vjerovatno kriju Nerminove lične prepiske s mnogim osobama, fotografije, selfiji... ali i istorija internet pretrage, koja bi mogla da pokaže da li je i koliko dugo Nermin planirao zločin, piše Blic. Zijada Vuković Pamuković, tetka ubijene, ispričala je da je N. sedam dana bila kod nje sa djetetom prije nego što ju je ubica locirao. "Osmi dan su izdali lokaciju, osmi dan je saznao gdje se krije", rekla je Zijada i navela da je samo policija znala mjesto na kojem se N. skrivala.

Zijada je dodala da porodica posjeduje dokument kojim je N. odbijena zaštita kada je je prijavila Nermina za nasilje. "Da su policija i sudstvo pravovremeno reagovali ova strašna tragedija koja nas je zavila u crno mogla je da se spriječi i N. bi sada uživala pored svoje ćerke", poručila je Zijada Vuković Pamuković.

Posle masovnog ubistva je isplivala informacija da je policijska službenica MUP-a TK Dž. S. otkrila Nerminu gdje se nalazi njegova nevjenčana supruga i time ubicu poslala na vrata žrtve. Prema informacijama "Avaza", lokaciju je, a što utvrđuju i MUP i Tužilaštvo, navodno otkrila policijska službenica o čemu je istog dana odmah MUP TK obavijestio postupajuću tužiteljku. Portal "Crna hronika" objavio je da je Dž. bila u emotivnoj vezi za Nerminom, a ona je javno odbacila sve ove optužbe.

Policija i Tužilaštvo, kako navodi "Avaz", istražuju još jednog policijskog službenika koji je takođe imao kontakte sa Sulejmanovićem. Riječ je, navodno, o visokopozicioniranom inspektoru policijske stanice Gradačac. Ova osoba, kako sumnjaju istražitelji, već duže vrijeme je bila u kontaktima sa Sulejmanovićem. Čak su zajedno išli u teretanu, a jedno vrijeme mu je bio i trener.