Region

"TAKSISTA GA ZAKLJUČAO I POČEO DA URLA NA NJEGA...": Sin poznate britanske novinarke prošao kroz DRAMU u Hrvatskoj

Autor Uroš Matejić

Kada je sin odbio da plati, vozač je počeo da viče na njega na hrvatskom, zaključao je vrata automobila.

Izvor: Profimedia

Britanska novinarka Sara Vajn, bivša urednica kulture u londonskom Tajmsu, a danas kolumnista "The Daily Maila", napisala je članak o užasnom turističkom iskustvu koje je njen sin navodno imao u Hrvatskoj.

Prema njenim riiečima, sin ju je nazvao u 2:33 ujutro, što ju je samo po sebi izbezumilo. "Uzela sam telefon i bila sam šokirana. Bio je to moj sin, na odmoru u Hrvatskoj. Rekao je da ga je vozač Ubera vozio nazad do stana koji je iznajmio sa prijateljima. Međutim, vozač je tražio dodatnih 60 eura, koje moj sin nije imao“, piše Vajn u današnjoj kolumni.

"Kada je sin odbio da plati, vozač je počeo da viče na njega na hrvatskom, zaključao je vrata automobila i nastavio da se udaljava od stana, u drugi dio grada. Zaključan u autu sa ljutitim Hrvatom, prestravljeni sin me je pozvao u pomoć. Bila sam van sebe", piše Vajn.

Druga loša iskustva u Hrvatskoj

Novac je uspjela da mu prebaci putem internet bankarstva, tvrdi ona, nakon čega je podigao gotovinu sa bankomata i platio ljutom vozaču. Vine tvrdi da je čitav odmor u Hrvatskoj bio pun sličnih loših iskustava.

"Jedne večeri se jedna djevojka izdvojila iz grupe, a trojica muškaraca su je zaustavila i zamolila je da joj preda sav novac i telefon. Rekli su da će je u suprotnom ubosti nožem", piše Vine i upozorava čitaoce na opasnosti od destinacija kao što je Hrvatska. Vajn ne kaže u kom je gradu bio niti kada se navodni incident dogodio.

Tagovi