Region

OSUMNJIČENOM ZA UBISTVO NOE ODREĐEN PRITVOR! Na teret mu se stavlja izvršenje krivičnog djela TEŠKO UBISTVO

Autor Uroš Matejić

Na teret mu se stavlja izvršenje krivičnog djela Teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 1 Zakonika o krivičnom postupku.

Izvor: TikTok/noa.diva/Screenshot/Privatna arhiva

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu donio je rješenje kojim je O. D. odredio pritvor koji mu po tom rješenju može trajati najduže 30 dana. On je osumnjičen da je ubio Nou Milivojev.

"Pritvor je prema okrivljenom određen iz zakonskih razloga predviđenih odredbom člana 211 stav 1 tačka 2, 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, u slučaju boravka na slobodi, ometati postupak uticanjem na svjedoke, usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog djela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka", navodi se u saopštenju Višeg suda.

Okrivljenom O. D. na teret se stavlja izvršenje krivičnog djela Teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 1 Zakonika o krivičnom postupku. Protiv navedenog rješenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom vijeću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rješenja.

BONUS VIDEO: