Region

DJEČAKA UBICU POLICAJCI ČUVAJU 24 SATA DNEVNO! Provodi vrijeme u zasebnoj prostoriji, a obezbjeđuju ga iz 3 RAZLOGA

Autor Uroš Matejić

Obezbjeđuje ga policija kako ne bi naškodio sebi ili drugima i kako neko njega ne bi napao.

Izvor: Espreso/Tamara Trajković

Dječaka ubicu koji je 3. maja ubio devet svojih vršnjaka i čuvara Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" 24 sata dnevno u psihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa obezbjeđuje policija kako ne bi naškodio sebi ili drugima i kako neko njega ne bi napao, saznaje "Blic".

Kako navode, policajci iz različitih jedinica na 12 sati se smjenjuju na zadatku obezbjeđivanja dječaka ubice koji je izvršio nezapamćeni masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". "Na taj način sprječava se mogućnost da se dječak-ubica zbliži za nekim policajcem i eventualno ga izmanipuliše na bilo koji način, ako bi stupili u komunikaciju", kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Dječak sam provodi vrijeme u zasebnoj, izdvojenoj prostoriji, bez telefona, televizije, laptopa... "Ne postoji apsolutno nikakva mogućnost da ga neko vidi ili da on komunicira sa nekim izuzev ljekara i medicinskog osoblja koji službeno razgovaraju sa njim", kaže izvor "Blica".

Podsjetimo, kako u trenutku kada je počinio zločin nije imao napunjenih 14 godina, dječak koji je ušao u istoriju kao najmlađi masovni ubica na svijetu, nije mogao da bude pritvoren, već je jedini način da bude izolovan, odnosno odsiječen od svijeta, bilo njegovo smještanje u neku zdravstvenu ustanovu zatvorenog tipa.