Region

DEDA DJEČAKA - UBICE PRISKOČIO U POMOĆ, MILIONSKA IMOVINA IPAK OSTAJE?! "Već je oglasio stanove porodice za PRODAJU!"

Autor Jana Desovski

Đed dječaka koji je počinio masakr u školi na Vračaru je navodno vratio svu imovinu na svoje ime.

Dečak koji je pucao u školi na vračaru
Izvor: Espreso/Tamara Trajković/privatna arhiva

Roditelji učenika (13), koji je 3. maja ubio đake i portira u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, po odluci suda ne mogu da rasporodaju milionski vrednu imovinu kako bi pobjegli iz Srbije, ali u pomoć im je navodno priskočio đeda dječaka! Kako Informer piše, dječakov đed po majci je dva stana u Beogradu, koja je ranije namenio ćerki i unucima, vratio na svoje ime i oglasio je te nekretnine na prodaju! Sumnja se da će djeda sve pare od prodaje dati ćerki, kako bi joj obezbedio novi život daleko od Srbije.

Odšteta rođacima žrtava

Dobro upućen izvor Informera precizira da je Viši sud u Beogradu zabranio prodaju nekretnina roditeljima dečaka nakon što su rođaci žrtava istakli odštetni zahtev i očekuju da se naplate iz te imovine. "Po toj odluci Višeg suda u Beogradu, roditelji dječaka mogu slobodno da raspolažu svojom imovinom, ali ne smiju da je prodaju ili da stave hipoteku na nju. Na oca se vodi stan na Vračaru, dio poslovnog prostora i automobil, dok majka ima tri stana u centru Beograda i sva ta imovina, vrijedna više od milion eura, sad ne može da se proda, dok se ne završi parnica po tužbama porodica žrtava masakra", objasnio je sagovornik, i dodao:

"Međutim, majci dječaka je nedavno u pomoć pritrčao njen otac, kako bi joj obezbjedio novac za novi život u inostranstvu. On je, prije masakra svoja dva stana namjenio unucima - dječaku i njegovoj mlađoj sestri, dok je majka stekla pravo plodouživanja te imovine do punoletstva njene djece. To praktično znači da je ona slobodno raspolalagala očevim stanovima, ali nije smela da ih proda pošto su krajnji naslednici bili njena ćerka i sin. Zato je djeda nedavno raskinuo taj ugovor sa ćerkom, čime je on ponovo postao vlasnik stanova i sad može slobodno da ih proda. Nekretnine su već oglašene za prodaju i pare će, po svemu sudeći, dati svojoj ćerki da može da ode iz Srbije, čim pre, kako bi započela novi život u drugoj zemlji sa svojom ćerkom."

Inače, otac dječaka je uhapšen dva dana nakon masakra i od tada je u pritvoru. On se tereti za teško djelo protiv opšte sigurnosti, ali optužnica protiv njega još nije potvrđena. Osim toga, protiv oca i majke pokrenut je predistražni postupak kako bi se utvrdilo da li su zanemarivali ili zlostavljali dječaka. U međuvremenu su i roditelji žrtava pokrenuli odštetni postupak protiv roditelja, zbog čega je majci naloženo da uvijek bude dostupna istražnim organima. Zato je prošle sedmice i vraćena s granice sa Severnom Makedonijom i nije joj dozvoljeno da napusti zemlju.