Region

KRVNA OSVETA U VELIKOJ KLADUŠI! Izrešetao UBICU SVOG BRATA sa osam hitaca, a posle KRVAVOG PIRA hladnokrvno se predao

Autor Uroš Matejić

Izet zvani Izo Grahović ubio Asmira Halilagića koji je bio poznato pod nadimkom Acko Pemin.

Izvor: Facebook/screenshot/Fikro Boss Team

U Velikoj Kladuši sinoć je ubijen Asmir Halilagić poznatiji kao Acko Pemin. Asmir je izašao iz zatvora na dopust zbog primjerenog vladanja u KPZ Zenica, gdje je služio kaznu zbog ubistva Hasana Grahovića (28) kojeg je on ubio 7. januara 2021. godine.

"Muškarac od 35 godina pucao je u 28-godišnjaka i tom prilikom mu nanio smrtonosne povrede. On je uhapšen i biće predat Tužilaštvu USK. Oba muškarca su iz Velike Kladuše", rečeno je za portal "Avaza" iz MUP-a USK prije dvije godine.

Od tada, Izet zvani Izo Grahović, brat brutalno ubijenog Hasana, spremao se na krvnu osvetu. Spremao se da osveti brata Hasana za koga je narod u Velikoj Kladuši imao samo riječi hvale. I to je dočekao 4. juna 2023. godine. Oko 22 časova u ulici Mahmuta Zulića u bilizini školskog centra u Velikoj Kladuši, naišao je Asmir na koga je Izet otvorio vatru. 

Nezvanično, Halilagić je ubijen je iz vozila u pokretu, prenosi Srpskainfo. Ubijen je sa osam hitaca iz vatrenog oružja. Nakon što je završio svoj "zadatak", otišao je do policijske stanice u Velikoj Kladuši i predao se. Donio je i pištolj iz kojeg je pucao. Na terenu su sve raspoložive policijske snage gdje se očekuje forenzički tim iz Bihaća kako bi se obavio uviđaj na licu mjesta.