Region

"BIO MI JE U KUĆI, TO JE MONSTRUOZNO DIJETE!" Vapaj majke djevojčice sa SPISKA: "Skinite taj natpis!"

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Na današnjem skupu ispred škole "Vladislav Ribnikar" medijima se obratila potrešena majka čija se ćerka družila sa osumnjičenim.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Dječak (13) u krvavom piru koji se dogodio 3. maja u Beogradu ubio je radnika obezbjeđenja, sedam djevojčica i jednog dječaka, učenika škole "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, a ranio više njih.

Ovim, tragičnim povodom se veliki broj ljudi danas okupio ispred škole, pojavio se i veliki broj učenika i nastavnika koji su odavali poštu nastradalima, palili svijeće i ostavljali cvijeće. Među njima se našla i majka djevojčice koja je, kako sama kaže, bila bliska sa osumnjičenim. Njena ćerka je bila na spisku lica koje je dječak planirao da likvidira. Po sopstvenom priznanju, njenu reakciju izazvalo je uvreženo mišljenje da je sa dečakom ubicom trebalo da se priča, da je bio žrtva nasilja...

"Ona je išla sa njim u taj klub, viđali su se, družili platonski dva mjeseca. Dolazio je ispred, ona priča sa njim. Ulazila sam u sobu, pitala ih šta pričaju, pričali su lijepe priče. Znači roditelji su se bavili njime, ne osuđujte njih, ne osuđujte ni sistem, ništa... Prema mom djetetu je bio divan, bili su zajedno u kampu u Francuskoj. Strani mediji kažu: 'On je rođeni monstrum, psihopata'. Družio se sa drugom djecom, svi tinejdžeri se osećaju izopšteno u nekom trenutku. Meni nije ni taj otac kriv koji ga je vodio u streljanu... Kako biste se vi osjećali? Zamislite kad biste videli ime djeteta od prijatelja na spisku, kamoli svoje dijete. Imam nju jednu", rekla je vidno potrešena majka.

"Razgovarali su sa njim, dva vrhunska intelektualca. Zašto ne bi? Oni nisu mladi... Poznajem njegove roditelje, čekali smo ih zajedno iz kampa. Slušam gluposti kod svih", govorila je majka. A od njenih riječi da se skloni transparent "Razgovarajte sa djecom" svi su se ježili. "Bio je voljen, djevojčice su bile zaljubljene u njega, sklonite to 'Razgovarajte sa djecom', sa njim su razgovarali! On je bio jedno razmaženo, objesno, monstruozno dijete. Moja ćerka mu je bila na spisku!",