Region

GOLI PRIČAJU DJECI O TRANSRODNIM OSOBAMA! Šok emisija u Holandiji: Pokazuju ožiljke od operacija, mališani zbunjeni

Autor Sara Gajić

Pojavio se snimak iz emisije gdje Holanđani djeci objašnjavaju šta znači biti transrodna osoba.

Izvor: Twitter/screenshot/stillgray

U jednoj holandskoj emisiji je djeci od 10 do 12 godina predstavljeno šta znači pojam transrodna osoba, koji je njihov rod i kako se oni osjećaju tim povodom. Neki od učesnika su govorili i o operacijama koje su uradili kako bi promjenili svoj pol i sada se bolje osećaju u svojoj koži.

"Dobrodošli u emisiju 'Jednostavno goli'. U emisiji se odrasli skidaju, tako da možemo da naučimo nešto o tome. Ova djeca strarosti od 10 do 12 godina će imati šansu da postave pitanja o golom tjelu. Danas nam u goste dolaze transrodne osobe. To je zapravo osećaj koji imaš o svom polu", rekao je voditelj na početku. "Da, i to je pitanje kako se osjećaš, ali možeš nešto i da uradiš povodom toga. Na primjer, ja sam uradila operaciju, ali možeš da budeš transrodna osoba iako ne uradiš bilo kakvu operaciju", rekla je jedna osoba.

Druga je rekla: "Kao što možete da vidite u mojim gaćama, ja i dalje imam ženski polni organ. Ne osećam se komforno sa tim dijelom tijela".  "Uradila sam vaginoplastiku, to je operacija koja mijenja muški polni organ u ženski", rekla je treća.

Reakcija djece

"Prvo pomisliš, šta? A onda shvatiš da je sve to poprilično normalno ", rekla je jedna djevojčica.

Dječak je prokomentarisao: "To je sve normalno. Shvatiš da ne postoje samo muško i žensko. Postoji cio spektar rodova između muškog i ženskog. 

Voditelj je pitao transrodne osobe kako su se osjećale posle operacije. "Ekstremno srećna, probudila sam se shvativši da više nemam ženske grudi, i da izgledam baš kao što sam želio. Najzad se osećam skladno sa svojim osjećanjima", reklao je jedan od gostiju.