Region

"ZNAŠ TI TO VRLO DOBRO MILJKOVIĆU, JA SAM ODVEO POLICIJU! Marko Mesar ispitovao Hrvatina, pa otkrio KRTICU u ekipi?!

Autor Aleksandar Blagić

Danas je nastavljeno suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji je ispitovao svjedoka saradnika Bojana Hrvatina o mjestu na Dunavu gdje su pripadnici klana odnosili samljevene djelove tijela žrtava.

Izvor: MONDO/Anja Konstantinović/Stefan Stojanović/Kurir/printscreen/vimeo/pink/Printscreen

U Specijalnom sudu nastavljeno je suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića zbog sumnje da su počinili sedam ubistava, silovanje, mučenje, otmice. Marko Miljković ispituje svjedoka-saradnika Bojana Hrvatina o mjestu na rijeci Dunav gdje su pripadnici klana dolazili sa ostacima djelova tijela žrtava i prosipali ih. Prije toga otkriveno je kako je ubijen Miljan Ljepoja.

Marko Miljković zatražio je od sudskog vijeća da se u sudnici prikažu fotografije na kojima se vidi prilaz reci Dunav, a za koje je prethodni svjedok-saradnik Srđan Lalić rekao da je to mjesto gdje su ulazili u rijeku da prosipaju džakove sa ostacima žrtava. Potom je ispitivao svjedoka-saradnika Bojana Hrvatina o toj lokaciji.

  • Miljković: Bojane, da li je to to mjesto?
  • Hrvatin: Tako je, ovo je to. Ima put na lijevo kojim nikada nisam išao, a ovde se pravo ide do rijeke.
  • Miljković: Da li si ti ovdje doveo policiju?
  • Hrvatin: Da.

Hrvatin je potom potvrdio da je na fotografijama koje je sačinio MUP upravo mjesto na kom su prosipali ostatke ubijenih, za koje je prethodno rekao da su ih samljevene donosili u džakovima. Onda je nastavio da odgovara na pitanja Marka Miljkovića.

  • Hrvatin: Znaš ti to vrlo dobro Miljkoviću. Ja sam odveo policiju na mjesto na kom smo prosuli Zdravka Radojevića.
  • Miljković: U junu mjesecu si odveo policiju, a ove su iz aprila? Znači nisi mogao ti?
  • Hrvatin: U julu sam odveo policiju.
Bojan Hrvatin uhapšen je u julu 2021. godine, pet mjeseci nakon što je uhapšen ostatak grupe. Potom su u sudnici prikazane fotografije koje je sačinila policija. Navedeno je da je tada sa policijom bio prisutan i optuženi Vlade Draganić koji je inače vlasnik kuće u Ritopeku. Ranije se spekulisalo da se i on nudio za status svjedoka-saradnika, ali taj status nije dobio. Marko Miljković je potom zatražio da se utvrdi gdje je 18. jula 2021. godine bio Vlade Draganić.