Region

KO JE JANKOVIĆ KOJI JE PROGOVORIO NA SUĐENJU KLANU? Bivši policajac učio Velju da puca iz snajpera - ima jezivi nadimak!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Nebojša Janković je bio jedan od, kako se sumnja, glavnih igrača Belivukovog klana.

Izvor: Youtube/Pink.rs Screenshot/Republika

Danas je u Specijalnom sudu nastavljeno suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Srđan Lalić je na prethodnih nekoliko ročišta otkrio mnogobrojne mračne tajne klana. Sudija Vinka Beraha Nikićević pozvala je opet svjedoka saradnika Srđana Lalića da izađe za govornicu, koja se nalazi u središtu najveće sudnice Specijalnog suda.

Na jučerašnjem suđenju, Lalića je ispitivao optuženi Marko Budimir, koji je danas rekao je da nema pitanja, pa je sudija pozvala da se sami jave optuženi koji žele da ga ispituju. Za riječ se javio optuženi Nebojša Janković. 

Ko je Nebojša Janković koji je danas postavljao pitanja Laliću?

Svi su se pitali ko je izvjesni "Hell", kako je klan zvao Nebojšu Jankovića u njihovim zajedničkim grupama i dopisivanjima. Nebojša Janković je bivši policajac i pripadnik elitne jedinice Vojske Srbije 63. jedinice Padobranskih brigada, koji je Veljku Belivuku donio snajper, a potom ga u šumi i obučavao kako da puca iz njega. Prepoznat je kao osoba iza kodnog imena "Hell".

Velja uči da puca iz snajpera
Izvor: YouTube/Pink

O Jankoviću se pisalo nakon hapšenja Belivukove grupe, a prikazan je i video snimak Velje i njega u šumi gdje ga snajperista uči kako da puca. Javnost je vidjela i njegovu fotografiju na kojoj sa snajperom u kutiji šeta usred Beograda. Janković je umiješan u, kako se sumnja, još dvije likvidacije izvršene iz ovog oružja u Srbiji i Crnoj Gori, ali i jedan pokušaj ubistva. 

Janković je bio zadužen za obučavanje i pripremanje pripadnika grupe za upotrebu snajperske puške, a policija je pronašla najmanje dva mjesta na kojima su puške "upucavane" i na kojima je vršena obuka. Nakon posla u MUP-u, Janković je otvorio mjenjačnicu.