Region

BELIVUK USTAO I OPSOVAO SVEDOKA SARADNIKA: "MAMICU TI JE**M" 10 stražara se stvorilo u sudnici: Zamalo da krene na njega

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Danas je nastavljeno suđenje Belivuku i njegovoj kriminalnoj grupi, a situacija u sudnici je veoma napeta, čak je Velja opsovao svedoka saradnika.

Izvor: Kurir/Nenad Kostić/MONDO/Stefan Stojanović

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Veljku Belivuku i pripadnicima njegove kriminalne grupe, koja je optužena za sedam ubistava, silovanje, trgovinu drogom i oružjem. Veljko Belivuk, koji je iz boksa za optužene pratio susret Marka Miljkovića i Srđana Lalića u najvećoj sudnici Specijalnog suda, burno je reagovao kada je svedok saradnik govorio o tome da je mislio da mu je Miljković bio vozač.

"Opsovao ga je glasno, rekao je 'Mamicu ti j...m'. I ostali optuženi su reagovali tokom ovog ispitivanja, pažljivo su ga slušali, komentarisali, dobacivali. Povremeno su se i smejali", kaže sagovornik Kurira. Atmosfera u sudnici, kako dodaje, bila je izuzetno napeta.

"Miljković je bukvalno nestrpljivo iščekivao da izađe da postavlja pitanja, čak se nervirao što se za reč javio jedan advokat. Bukvalno se videlo koliko jedva čeka da izađe iz boksa u sudnicu", kaže sagovornik. Kako dodaje, napeto je posebno bilo kada je Lalić rekao Miljkoviću da slobodno može da mu priđe."Bukvalno se 10 stražarara u trenutku stvorilo u sudnici, jer je atmosfera tokom prvog bliskog kontakta između svedoka saradnika i bivšeg pripadnika grupe došla do usijanja. Gotovo da su svi samo čekali da Miljković krene na njega, ali se to na sreću nije dogodilo", dodaje sagovornik. Belivuk je, kako dodaje, povremeno i aplaudirao sa optuženičke klupe.