Region

DJEVOJČICA IZ KRAGUJEVCA POSTALA INVALID ZBOG VRŠNJAČKOG NASILJA! U školi je udario dječak, a onda je počeo pravi PAKAO!

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Jedan dječak je udario djevojčicu iz Kragujevca u školi, zbog čega je ona doživjela moždani udar i postala invalid.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Shutterstock/wk1003mike

Djevojčica koja je bila žrtva vršnjačkog nasilja u školi u Kragujevcu, doživjela je moždani udar nakon što ju je udario jedan dečak, a njena majka je za Kurir TV detaljno ispričala šta se dogodilo. Ona je navela da škola jeste prijavila nasilje, ali dan kasnije kada je već bilo kasno.

Djevojčica je povraćala cijelu noć, a nakon toga je konstatovan šlog. Moždani udar je izazvao invaliditet djevojčice, i oduzetost desne ruke, pa je djevojčica bila primorana da uči i da piše lijevom rukom. Jelena Šipetić, novinar Kurir TV razgovarala je sa majkom, koja je ispričala šta se desilo toga dana.

"Ja sam nakon poziva razrednog stariješine otišla po dijete. Znala sam samo da je dječak udario, u učionici, dok je dežurni nastavnik pio kafu. Ona me je dočekala uplakana, mislim ništa strašno nije izgledalo. Odvela sam je kući, međutim kod kuće je počela da povraća i završili smo u hitnoj gde su konstatovali moždani udar", ispričala je majka.

A dan prije toga majka je već prijavila nasilje, koje je tada i počelo zadirkivanjima djevojčice. "Razredna nije reagovala. Niko me nije zvao, ni psiholog, ni pedagog", rekla je ona. Majka je ispričala da dijetetu nisu mogli da pruže adekvatnu pomoć u Srbiji, pa je djevojčica liječena u Moskvi.

"To nije klasični moždani udar. Bila je povrijeđena moždana arterija koja vrši sve nevoljne pokrete u tijelu. Ostala je invalid do kraja života i oduzeta joj je cijela desna ruka, piše lijevom rukom i mislim da nikad nećemo moći da vratimo desnu ruku", rekla je majka.

Roditelji dječaka nakon dva dana ispisali su sina i prebacili ga u drugu školu.