SRBIJA

OD 19 MUŠKARACA SA SPISKA NESTALIH, SUDBINE JOŠ NJIH PETORO NISU POZNATE: Među njima su drugovi ubijenog Goksija!

Autor Anđela Pešić Izvor Kurir

Tokom 2019. i 2020. godine nestalo je najmanje 19 muškaraca u Srbiji iz kriminogene sredine , a hapšenjem prvo klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a potom i vračarskog klana na čelu sa Nikolom Vušovićem i Urošem Piperskim.

Izvor: Kurir/ Zorana Jevtić, Dado Đilas

Istražitelji su otkrili šta se desilo sa 14 nestalih, dok se pet osoba sa crnog spiska i dalje vodi kao nestalo!

U februaru prošle godine, kada je iza rešetaka završila jedna od najmonstruoznijih kriminalnih grupa u regionu, klan Belivuk-Miljković, koji je bio beogradski ogranak kavačkog klana, u javnosti se pojavila lista osoba o čijim sudbinama se ništa nije znalo dugo vremena. Klupko je počelo da se odmotova, pa je i otkriveno da je većina tih ljudi brutalno ubijena.

Postoje sumnje

Na crnom spisku nestalih u Srbiji i dalje se nalaze imena Strahinje Markovića (22), Strahinje Beloševića (31), Filipa Marjanovića (23), Vukašina Gošovića (21) i Jove Kecmana (51).

Posotoje sumnje o tome šta se dogodilo i sa preostalom petoiricom nestalih, pa se očekuje da će novim hapšenjem saradnika kavačkog klana biti riješenje i ove misterije.

Petorica nestalih, prema riječima njihovih porodica, iz svojih domova su otišla "da nešto završe", uglavnom bez telefona i dokumenata, a sudbine dva mladića koja su nestala na granici sa Crnom Gorom skoro tri godine su potpuna nepoznanica.

"Filip Marjanović i Vukašin Gošović poslednji put su viđeni kada su početkom 2020. krenuli u Crnu Goru. Gošović je bio deo Partizanove navijačke frakcije, suprotstavljene Belivukovoj, a bio je blizak Goranu Veličkoviću Goksiju, koji je ubijen u avgustu 2020. u kući strave u Ritopeku", podsjeća izvor.

Izvor: Kurir

Gošovićevo poznanstvo sa Veličkovićem potvrdila je i advokatica Vesna Golubović, koja je ranije zastupala Veličkovića, a sada zastupa njegovu udovicu.

Zajedno im sudili

"Njima se zajedno sudilo zbog nošenja oružja. Međutim, dok je taj predmet stigao do glavnog pretresa, obojica su se već vodila kao nestali. Gošović je nestao mjesecima prije Veličkovića. U to vrijeme su bili ugroženi svi koji su bili bliski drugim Partizanovim frakcijama i Veličkoviću", kaže advokatica.

Oko pola godine posle njih, krajem juna 2020. nestao je i Strahinja Marković. Njegovi roditelji su saznali da je njegov auto na dan nestanka bio parkiran ispred kuće Aleksandra Šarca.

Podsjetimo, Šarac je likvidiran u TC "Ušće" 17. oktobra 2020, za šta se sumnjiči vračarska grupa.

"Marković je navodno iz Šarčeve kuće otišao sa Nikolom Kačarevićem, koji je uhapšen kao dio "vračaraca", zbog sumnje da je namamio Šarca na smrtonosni sastanak", podsjeća izvor.

Izvor: Kurir

Samo 12 dana kasnije, nestao je i njegov imenjak iz Aranđelovca, Strahinja Belošević. Njemu se trag izgubio 12. jula 2020.

Navijač Partizana

"Tog dana je djevojci i ocu rekao da ide do grada bez telefona i dokumenata. Porodica je sumnjala na Belivukov klan zbog kuće na Rudniku koju je ova grupa koristila, a gdje je Strahinja često boravio u svojoj vikendici. Takođe, on je bio i strastveni navijač Partizana. Išao je često za Beograd, družio se sa momcima sa Juga, a bio je blizak ubijenom Goksiju, najviše kao navijač", kaže Strahinjin poznanik i napominje da se znalo da Strahija diluje drogu.

Izvor: Kurir

Peto ime sa spiska pripada fitnes-treneru Jovi Kecmanu, koji je bio i trener bivšoj ženi Jovana Vukotića, sada ubijenog vođe škljarskog klana.

Svjedok-saradnik riješio šest misterija

Srđan Lalić, svjedok-saradnik protiv Belivuka i Miljkovića, tokom svog svjedočenja otkrio je šta se desilo sa čak šestoricom muškaraca sa spiska.

"Srđan Lalić, koji je i sam bio član klana i koji je, po sopstvenom priznanju, učestvovao u zločinima, svojim svjedočenjem je taj spisak dosta skratio, a dobrim operativnim radom policija je uspijela da zatvori neke slučajeve za koje je postojala sumnja, ali ne i dokazi", objašnjava sagovornik Kurira i podsjeća da je Lalić, između ostalog, otkrio da je Belivukova ekipa ubila i Mirka Kojića, Ljubomira Lainovića, Gorana Mihajlovića i Nikolu Mitića.

Još se vode kao nestali u Srbiji

Filip Marjanović i Vukašin Gošović - nestali početkom 2020. godine kada su krenuli za Crnu Gori
Strahinja Marković - nestao 30. juna 2020, poslednji put viđen ispred kuće Aleksandra Šarca na Banovom brdu
Strahinja Belošević - trag mu se izgubio 12. jula 2020. godine kada je izašao iz kuće u Aranđelovcu
Jovo Kecman - poslednju put viđen u Malom Mokrom Lugu 24. septembra 2020. kada je ušao u neki auto