Region

ADVOKATI BELIVUKA ŠOKIRALI SVE U SPECIJALNOM SUDU! Počeo glavni pretres, javno se govori o MONSTRUOZNIM zločinima klana!

Autori Mirela Ljumić Nova S

Danas je počeo glavni pretres u slučaju klana Veljka Belivuka i na samom startu procesa je došlo do drame u Specijalnom sudu!

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović/Kurir/Nemanja Nikolić

Danas je počeo glavni pretres u slučaju klana Veljka Belivuka i na samom startu procesa je došlo do drame u Specijalnom sudu, piše "Nova S". Advokati Veljka Belivuka i Marka Miljkovića su navodno zatražili da se sudsko veće izjasni o "Skaj" dokazima, na kojima se zasniva optužnica protiv ove kriminalne grupe.

Pogledajte kako izgleda suđenje klanu Veljka Belivuka u Specijalnom sudu

Vladimir Petrović, advokat drugooptuženog Marka Miljkovića, zatražio je da sudija kaže svoju odluku o tome da li će prepiske, odnosno dokazi biti izdvojeni iz spisa predmeta. Sudija Vinka Beraha odgovorila je da ne mora o tome da se izjašnjava na početku postupka.

"Sud ne mora da o tim predlozima odluči na samom početku glavnog pretresa, već tokom postupka“, rekla je ona.

Istakla je da odluka o Skaj dokazima još uvek nije donijeta. Miljkovićev branilac insistirao je da odluku danas donesu, kako bi znali od čega da se brane tokom postupka. Drugi advokat Nikola Jerković, takođe je istakao da su dokazi sa "Skaj" aplikacije u nekim zemljama već proglašeni nezakonitim. On je dao za primjer Vrhovni sud u Italiji, koji je donio odluku da su dokazi sa "Skaja" nezakoniti. Kako sudsko vijeće još uvijek nije donijelo odluku o pomenutim dokazima, glavni pretres je nastavljen čitanjem optužnice protiv kriminalne grupe.

Pogledajte kakvo je stanje ispred Specijalnog suda

Zamjenik tužioca, citirao je i poruke koje su posle ubistva Veličkovića razmjenjivali optuženi. Jedna od njih glasila je “Vidi lutko, Meksiko usred Beograda”. Kako se u optužnici navodi, i posle ove likvidacije, očistili su kuću u Ritopeku, a samljevene djelove tijela bacili su u Dunav.

Da podsjetimo, pripadnici klana Veljka Belivuka se terete za ubistva, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje. Okrivljeni bi danas trebalo prvi put javno da iznesu svoju odbranu, pošto je pripremno ročište bilo zatvoreno za javnost. Okrivljeni danas prvi put javno iznose svoju odbranu pošto su pripremna ročišta bila zatvorena za javnost.