Region

BELIVUK I MILJKOVIĆ PRIJETE TUŽILAŠTVU? Advokat Savić otkrio detalje suđenja decenije - Niko nije IMUN

Autor Anja Radunović Izvor mondo.rs

Advokat Predrag Savić je gostovao u jutarnjem programu "Kurir televizije" i otkrio detalje suđenja Veljku Belivuku!

Izvor: Kurir

Advokat Predrag Savić je u jutarnjem programu "Kurir televizije" istakao da Veljko Belivuk i Marko Miljković pretnjama upućenim tužilaštvu samo sabotiraju proces. On je istakao i da se očekuju dalja hapšenja članova kavačkog i škaljarskog klana.

"Oni se na taj način hrabre i pokušavaju da poprave svoj, ionako nezavidan, položaj. Njihove izjave sud će ceniti u skladu sa pravnim pravilima iz člana 16 zakonika o Krivičnom postupku. Sud je tu taj koji donosi konačnu odluku i koji utvrđuje činjenice na osnovu kojih će zasnovati presudu. Vrlo bitnu ulogu će imati vještaci, forenzičari, DNK stručnjaci, pa stručnjaci za digitalnu tehnologiju, moguće i stručnjaci sudske medicine koji će morati na osnovu posrednih dokaza bez obdukcionih nalaza da daju mišljenjaVrlo interesantne informacije. Stiglo je obavještenje i da su otkriveni mnogi pripadnici kavačkog i škaljarskog klana i da se očekuje još hapšenja", istakao je Savić.

Imamo tri svjedoka saradnika, imamo skaj aplikacije, koje su pribavljene putem pravne pomoći. U ovom postupku naveću ulogu će imati vještaci, forenzičari...

"Ti dokazi su u skladu sa Međunarodnim pravom. Ti dokazi su prihvaćeni kao zakoniti. Ovaj postupak je potrebno završiti u skladu sa zakonima. Veoma je izazovan postupak, a tužilaštvo je pokazalo veliku umiješanost. Napraviti dil sa tri svjedoka saradnika je fenomenalno", kaže advokat Savić.

Vrlo jasne prijetnje tužiocu nisu neuobičajene, istakao je Savić. Rekao je da citav proces može da traje jako, čak i nekoliko godina. Takođe, nada se da će sve biti po zakonu.

"Neke odluke će vjerovatno prvi put biti donijete u sudskoj praksi kod nas. Nadam se da će sve biti donijeto po zakonu. Teško je govoriti o razumnom roku, oni mogu trajati i po nekoliko godina. Veoma je kompleksan slučaj, čak i da traje po pet, šest godina, to nije mnogo. Mora da se vodi računa o disciplini u sudnici. Takvi komentari mogu da dovedu do ometanja rada suda. Nije ni malo zgodno kada vam ličnosti takvog profila prijete. Stavite se u ulogu onih koji zastupaju oštećene, ne postoji čovjek koji je imun na takve prijetnje", podvukao je advokat Savić.