Region

NA JARINJU I DALJE BLOKADE, ZABRANJEN PROLAZ ČAK I PJEŠICE! U 4 opštine na sjeveru KiM osvanuli bilbordi (FOTO)

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir

Sve četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije jutros su osvanule sa porukama “Dobro došli u Zajednicu srpskih opština”.

Izvor: Kurir

Na bilbordima i plakatima širom Kosovske Mitrovice, Leposavića, Zubinog Potoka i Zvečana vidljive su parole “Ovo je ZSO”, simboli, ali i poruke na engleskom jeziku koje promoviši ovu organizaciju. Takve poruke istaknute su na glavnom mitrovačkom šetalištu, na bilbordima koji se nalaze, kao i na ulazima i izlazima u četiri opštine.

Više od 9 godina Priština odbija da sprovede Prvi Briselski sporazum i formira Zajednicu srpskih opština, a više puta prethodnih dana mogle su se čuti poruke i zahtjevi Srba sa Kosova i Metohije da žele formiranje ZSO i da je to preuzeta obaveza koju Priština mora da ispuni.

Na Jarinju bez promjena

Na Jarinju nema promjena u odnosu na jučerašnji dan, tu si barikade, i dalje se na sjever Kosmeta ne može ni pješice, prenosi "RTS". Policija u Rudnici jutros obavještava vozače da pokušaju prelazak na alternativne prelaze. Za sada je u funkciji samo prelaz Merdare.

Prema nezvaničnim informacijama, na Brnjaku i Merdaru nisu raspoređena dokumenta koji su dio mjera Prištine, a tiču se srpskih ličnih karti. Nema informacija ni iz kosovske policije kada će Jarinje i Brnjak biti otvoreni za saobraćaj. Noć je protekla mirno, manje su tenzije.

Tagovi