DA SE NAJEŽITE OD STRAHA!

JELENA JE MUČENA SA UŽIVANJEM, PA UBIJENA: Detaljna rekonstrukcija gnusnog zločina za koji je osuđen Zoran Marjanović

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Suđenje za ubistvo Jelene Marjanović trajalo je od 2017. godine

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Kurir/Zorana Jevtić

Epilog suđenju za ubistvo Jelene Marjanović desio se nakon šest godina, kada je njen suprug, Zoran, koji je od prvog dana bio glavni osumnjičeni osuđen na 40 godina zatvora za ovaj zločin.

Tužilaštvo je navelo vještačenje komisije vještaka u kom je saopšteno da su 2. aprila 2016. godine, Zoran Marjanović, Jelena i njihova ćerka Jana otišli su na nasip u Borči. Prema riječima svjedoka, pjevačica je krenula da trči, a Zoran je odmah krenuo za njom. "Navukao" je da se spusti u podnožje nasipa, ka samom kanalu koje je "nevidljivo" sa ulice i koje je samim tim "idealan teren za ubistvo". Jana je, kako se navodi, ostala na dijelu na kojem se od drveća "ništa ne vidi".

Pogledajte ko je posjetio Zorana Marjanovića u zatvoru:

"Analiza baznih stanica i kretanja okrivljenog i pokojne Jelene Marjanović duž nasipa, pokazuje da je njihov susret oko 17 časova na otvorenom prostoru u zoni mjesta kritičnog dogadaja bio neizbježan. Evidentno je da je Zoran Marjanović više puta pozivao telefonom pokojnu suprugu iz zone mjesta ponovnog uključenja, tačnije, mjesta koje je blizu mjesta zločina. SMS koji je primio po uključenju telefona nije mogao da izbjegne, a upravo to je pokazalo njegovu poziciju u zoni mjesta ponovnog uključenja odnosno ubistva. Zoran Marjanović je nakon ponovnog uključenja telefona, telefonirao bratu iz zone mjesta ponovnog uključenja koje je takođe blizu zone gdje je nađeno njeno tijelo i to prije nego što su kamere registrovale njegov prolazak prema kući Jahović, odnosno prema rampi Šljunkara", naveli su tada iz Višeg javnog tužilaštva.

Navedneo je da je Zoran iskoristio njeno povjerenje i činjenicu da nije očekivala da će da je napadne i besomučno je udarao u potiljak metalnom šipkom koju je "tačno znao gdje treba da sakrije, a da nikada ne bude pronađena".

"Svirepost ubistva dokazuje se upravo navedenim vještačenjem Komisije vještaka, kojim je utvrđeno da je ubistvo izvršeno na grozan način, koji izaziva gnušanje okoline, kao i zbog činjenice da je Jelena ubijena uz nanošenje velikih fizičkih i psihičkih bolova i patnje, i to dok je bila pri svijesti, pa sve do gubitka svijesti tek u samom kanalu. Žrtvi je pričinjen bol i nepotrebna patnja koja prevazilazi patnje koje prate svako lišavanje života, dok izvršilac hoce da je ubije na svirep način, pa čak i da uživa u tome", saopštilo je Tužilaštvo.

Pogledajte hapšenje Zorana Marjanovića:

To je ponovljeno i u obrazloženju presude koje je donijeta u prošlog petka u Višem sudu, a pročitala ju je sudija Jelena Škulić.

"Zločin je počinio neko ko je imao jake emocije prema žrtvi. Računajući intenzitet povreda, lokalizaciju i ove povrede koje su žrtvi nanesene, iste je mogao da nanese samo neko ko je emotivan sa njom. Njihov odnos trebalo je da bude veoma ličan, što i jeste optuženog i žrtve. Istraga je takođe utvrdila da je pokušala da mu pobjegne, da se branila o čemu su svjedočile povrede na njenom tijelu. Zaključak je bio da je riječ o svirepom zločinu koji je - ličan", piše u presudi.