Region

DRUG OPISAO GORANOVE POSLEDNJE DANE: Mihajlović se prije otmice plašio za život, rekao je da se boji OVOGA

Autor Gordana Bojanić Izvor Kurir

Goran Mihajlović (21), prva žrtva klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, ponašao se čudno pre nego što su ga članovi ove grupe uhvatili, ubili i spalili

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić/Instagram/Printscreen

Goran Mihajlović (21), prva žrtva klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji je otrovan u Ritopeku, pa spaljen u vikendici u Surduku, predstavljao se kao pripadnik suprotstavljenog "škaljarskog" klana.

Prema svjedočenjima iz istrage, prodavao je izuzetno velike količine marihuane, te je vjerovatno zbog toga zasmetao beogradskom ogranku "kavčana". Prema saznanjima iz istrage, Goran se čudno ponašao prije nego što je otet i likvidiran.

Mihajlović je nestao 1. aprila 2019., a ispostavilo se da su ga namamili i ubili pripadnici klana Belivuk- Miljković, koji su od njega uzeli mašinu za tabletiranje ekstazija. On je posle smrti prebačen u Surduk, gdje je spaljen, pa su ostaci tijela usitnjeni i bačeni u Dunav. Posle svjedočenja Nikole Spasojevića, kuma Marka Miljkovića, klan je optužen i za ubistvo Mihajlovića, ali i Nikole Mitića u avgustu 2020. godine.

Poslovi sa drogom

"Mihajlović je imao "bazu" u svojoj kući u Resniku, u kojoj je držao velike količine marihuane, koju je i prodavao na veliko. Uglavnom je imao 20, 30 kilograma, ali se dešavalo da drži i 50 kilograma droge. Nije radio na sitno, rijetko se dešavalo da nekome proda na primjer, samo jedan kilogram", priča izvor.

Kako izvor Kurira objašnjava, svjedok A.N. koji je ispitan u istrazi, a koga su pripadnici klana i kontaktirali i predstavljali se kao Goran nakon njegove otmice, pojasnio je da je primijetio da se Mihajlović čudno ponaša prije nego što je nestao.

"Iz svjedočenja A.N. moglo se zaključiti da je Mihajlović strahovao za svoj život, te da ga je neposredno prije otmice zvao i zamolio ga da pođe sa njim da mu čuva kola dok je on na nekom rođendanu. Kada ga je A.N. upitao "brate, šta ću ti ja", on mu je odgovorio da će na rođendanu biti samo 10-15 minuta, ali da se plaši da mu ne stave "nešto pod kola" ,navodi izvor:

A.N. je, prema sopstvenim riječima, pitao Gorana šta se dešava, pošto se ranije nije tako ponašao, ali mu je on rekao da je samo umoran. Mladić je pojasnio da se Mihajlović ranije nije plašio ničega, da je to bio prvi put da se ponaša tako čudno. U istrazi ubistva saslušana je i Goranova nevjenčana supruga Katarina S., koja je navela da je posle hapšenja klana u sredstvima informisanja vidjela mašinu za tabletiranje ekstazija koja je pripadala Goranu i tako naslutila da je njen suprug jedna od žrtava klana.

"Supruga je, kao i A.N., posvjedočila da je znala da je Goranu izvjesni N.Š. dugovao 70.000 eura",dodao je izvor.

Svedok saradnik Nikola Spasojević govoreći pred tužilaštvom opisao je da je on čuvao Mihajlovića, te su mu Belivuk i Miljković rekli da je "mali ubica" i da puca ako nešto pokuša. Spasojević je objasnio da je probao da uđe u razgovor sa Mihajlovićem, koji mu je rekao da prodaje drogu, da ima suprugu i ćerku, kao i da su ga drugovi namestili.

Tagovi