Region

VUČIĆ O LAVROVU: Dugo nisam vidio ovakav napad na malu zemlju kakva je Srbija, MI NEĆEMO BITI DO ČOPORA!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o otkazivanju posjete Beogradu šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova.

Izvor: RTS/printscreen/YouTube/printscreen/Sky News

On je istakao da nije iznenađen ovim potezom, znao je da će doći do komplikacije.

"Ne žele da čuju šta mi imamo da kažemo, nije bilo preveliko iznenađenje, iz dana u dan smo to pratili. Mnoge zemlje su zabranili prelet šefa ruske diplomatije. Naravno da morate da izrazite nezadovoljstvo. Dugo, dugo nisam vidio takvu vrstu histerije i organizovanog napada na malu zemlju kakva je Srbija, dugo nisam vidio. Mnogi su tražili i slali pisma da Srbija otkaže gostoprimstvo Lavrovu", rekao je Vučić.

"Mi moramo da čuvamo našu zemlju. Pogledajte sve iz okruženja, sve njihove medije i političare. Nama je u prethodna 24 sata stiglo nikad više medija iz okruženja i cijele Evrope da slikaju Vučića i Lavrova. Šta smo loše učinili? Samo nismo pristali da uvijek budemo dio čopora. Ne mislim na Amerikance, oni su još i najtiši. Rusiji ne smiju ništa, pa ajde da udaramo malu Srbiju. Od nekog Karla Bilta do Hrvatske", dodao je Vučić.

"Mi smo osudili upad u Ukrajinu, ali Rusija je tradicionalni prijatelj Srbije. Šta ćete da kažete ljudima da prekidamo odnose sa Rusijom? Traže da izbacimo Dostojevskog i da ga osudimo, zamislite. A šta čitate ako ne čitate to, jel ta histerija toliko daleko otišla, kažite mi ko je veći od Dostojevskog u svijetu. Ne možete da nađete, pa šta da radimo, da ukinemo kulturu?", rekao je Vučić.

"Neću ni ja kao predsjednik da budem dio čopora. Da ukinemo tradiciju? Hteo sam da pitam Lavrova kad ćemo da dobijemo helikopter za gašenje požara", dodao je Vučić.