Region

BELIVUK STOJI IZA SVEGA - NIKOLA (33) OTET NA DEDINJU: Ubijen u okolini BG, a sve je počelo kad su mu silovali djevojku!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Mitić je otet na Dedinju ispred rezidencije Ambasade SAD.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović/Kurir/Dado Đilas/Nestali Srbija

Kao što je poznato, ranije danas specijalni sud je potvrdio drugu po redu optužnicu koju je Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još deset pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe kojom se terete za ubistvo Nikole Mitića u avgustu 2020. godine i Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine.

Protiv ovog rješenja, kako je saopšteno danas iz srpskog Suda, okrivljeni i njihovi branioci mogu da izjave žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u toku od tri dana od dana prijema rješenja.

Mitićje otet na Dedinju ispred rezidencije Ambasade SAD, gdje je, čini se, smatrao da će bezbjedan. Međutim, i pored brojnih kamera i obezbjeđenja, niko nije ponudio nikakvu pomoć, niti prijavio kidnapovanje.

"Kamere ove ambasade pokrivaju prostor čak i kilometrima unaokolo, ali niko nije pozvao policiju i prijavio otmicu Mitića", navodi izvor iz istrage i dodaje da je Belivukova kriminalna grupa imala štek-stanove upravo u neposrednoj blizini.

Mitić je tog dana trebalo da se oko 16 sati nađe sa sestrom, ali se nije pojavio, a telefon mu je isključen sat vremena kasnije. Postoji sumnja da je ubrzo i ubijen u okolini Beograda. Prema dosadašnjim rezultatima istrage, koju sa Tužilaštvom za organizovani kriminal (TOK), rade MUP Srbije i BIA, Belivuk i Miljković su, navodno, naredili ubistvo Mitića zbog njegove bliskosti sa Lazarom Vukićevićem.

"Mitić je prema nekim informacijama imao kontakte sa Belivukovom i Miljkovićevom grupom. Bio je dobar sa Lazarom, pa su to pokušavali da iskoriste da namame i ubiju Vukićevića. On je slutio je da bi i njega ubili, što su na kraju i uradili. Mitić je bio blizak i sa imenjakom Vušovićem, zvanim Džoni sa Vračara, a onda se okrenuo Ljubomiru Markoviću Kići", navodi izvor i dodaje da su se Mitić i Vukićević zbližili u zatvoru, gdje su jedno vrijeme proveli zajedno.

Goran Mihajlović (22) iz Resnika je nestao aprila 2019. godine, a njegova smrt se, takođe, vezuje sa kriminalnu grupu Belivuka i Miljkovića.

SUKOB SA DŽONIJEM SA VRAČARA

"Navodno je Nikola Vušović silovao Mitićevu djevojku, te mu je onda ovaj okrenuo leđa. Vukićević je pak pucao u Vuševića i ranio ga. Ostale su posledice od tog ranjavanja i Džoni sa Vračara je šepao, pa su mu dali nadimak Ćopavi Džoni. I Mitić i Lazar su imali sukob sa Vuševićem i to je bila karika koja ih je spojila, ali im i presudila", navodi izvor iz istrage.

Tagovi