Region

TUŽILAŠTVO TRAŽI PRODUŽENJE PRITVORA ZA ŠARIĆA I EKIPU: Evo kada će se znati konačna odluka suda

Autor Gordana Bojanić Izvor Kurir

Tužilaštvo za organizovani kriminla predložilo je sudu da produži pritvor Darku Šariću i ostalim osumnjičenim članovima njegove organizovane kriminalne grupe koji su uhapšeni sredinom aprila, potvređeno je iz TOK za Kurir.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanovć

Produženje pritvora traži a sve zbog opasnosti od bjekstva, da ne bi sakrili ili uništili dokaze i da ne bi ponovili krivično djelo u kratkom vremenskom roku, dok je za uhapšenog advokata Dejana Lazarevića i Duška Mirkovića sud ranije po žalbi odbrane otklonio kao razlog za pritvor opasnost od bjekstva, rečeno je Kuriru u tužilaštvu.

Odluku o produženju pritvora treba do sjutra da donese sudija za prethodni postupak Specijalnog suda u Beogradu.

Istragom tužilaštva obuhvaćeno je ukupno 12 osoba od kojih je za sada uhapšeno sedam.

Osim šestorice koji su u pritvoru i jednog koji je uhapšen u Beranama po međunarodnoj potjernici, ostali su u bjekstvu i za njima se intenzivno traga. Jedan od članova kriminalne grupe, Aleksandar Bošković, predao se policiji kratko nakon Šarićevog hapšenja, dok je policajac Danilo Stojković uhapšen u Beranama po međunarodnoj potjernici i čeka se odluka crnogorskih organa o njegovom izručenju Srbiji.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je saopštilo nakon hapšenja da je Šarić organizovao i naložio izvršenje krivičnog djela teško ubistvo Milana Milovca u Ekvadoru u Južnoj Americi. Za to ubistvo u Hrvatskoj se vodi postupak protiv dvojice pripadnika ove organizovane kriminalne grupe - Petra Ćosića i Manuela Vulića.

Tagovi