Region

UBICA HTIO DA LUKA PATI? NOVI DETALJI LIKVIDACIJE: Pucao mu prvo u nogu, pa u rame i onda u glavu!

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir.rs

Napadač na motociklu s torbom dostavljača hrane ispalio je šest hitaca u žrtvu iz pištolja sa prigušivačem. Načinom likvidacije želio je da pošalje poruku Perenčićevoj ekipi, prenosi Kurir.

Izvor: Kurir/Kurir, Printscreen/Instagram

Luka Perenčević (28) iz Beograda brutalno je likvidiran u teretani na Banjici sa šest hitaca iz pištolja sa prigušivačem! Napadač ga je najprije pogodio u noge, rame, pa u glavu da bi žrtva što više patila i za to kratko vrijeme stigla da shvati da je ponižena i poražena, objašnjava izvor Kurira.

Brutalna likvidacija se dogodila u ponedeljak oko 11.30 sati u Beogradu na Banjici, u jednoj od garaža u prolazu između zgrada. Napadač se dovezao motorom i ušao u improvizovanu teretanu u garaži, noseći torbu jednog poznatog dostavljača hrane. Nakon što je ispalio šest hitaca, pobjegao je u nepoznatom pravcu. Kako saznaje Kurir, riječ je o potpisu profesionalnog ubice, a način na koji je usmrtio žrtvu ukazuje na to da je želio da pošalje određenu poruku Perenčeviću i njegovoj ekipi.

Majka plakala i tražila Lukin sat!

Posle likvidacije, na licu mjesta su se okupili porodica i prijatelji ubijenog Luke Perenčevića. Među njima je bila i njegova neutješna majka, koja je plakala sve vrijeme, a zatim je zamolila policajce da skinu sat s ruke njenog sina i da joj ga daju za uspomenu na njeno dijete.

"Molim vas, dajte mi njegov sat", ridala je nesrećna majka.

"Iako se sve dešavalo munjevito, napadač je izvršio likvidaciju na specifičan način da bi žrtva što duže bila svjesna i za to kratko vrijeme shvatila da je ponižena. U likvidacijama najčešće se puca direktno u glavu žrtve, međutim, sada se dogodilo obrnuto. U njega je ispaljeno šest hitaca, a svaki metak je ispaljen tako da žrtva bude svjesna što je duže moguće", navodi za Kurir izvor blizak istrazi, i dodaje da je Luka najprije upucan u noge.

"Nakon toga napadač ga je pogodio u rame i na kraju ga ovjerio u glavu. Namjerno je to urađeno jer prilikom prvih povreda žrtva poprilično pati. Takođe, očigledno je želio da Luka bude svjestan da mu je došao kraj. To je ujedno i poruka njegovim ljudima", tvrdi sagovornik Kurira.

Luka stradao zbog Luke?

Prije desetak dana dogodila se još jedna brutalna likvidacija u Beogradu, kada je ubijen Luka Žižić (23) u njegovom kafiću. Kobnog dana napadač je ušao u objekat obučen u radničko odijelo, otišao je do toaleta, a zatim se vratio i sasuo 11 metaka u vlasnika. Sumnja se da je Žižić bio blizak škaljarskom klanu, a policija ispituje da li postoji povezanost između njegovog i Perenčevićevog ubistva.

"Obojica su pripadali suprotstavljenim kriminalnim grupama, zbog toga se ispituje i eventualna povezanost ova dva zločina", tvrdi sagovornik Kurira.

Prilikom likvidacije s Lukom su bila još trojica mladića koji su ga ubrzo izvukli iz teretane i pozvali pomoć. Međutim, za njega je već bilo kasno. Kako se saznaje, u improvizovanoj teretani su bile postavljene nadzorne kamere, zbog čega je policija preuzela snimke napada.

"Da je Luka sumnjao da je ugrožen i da mu se prati svaki korak, govori podatak da je nedavno tek postavio bezbjednosne kamere upravo u garaži gdje se s ekipom redovno okupljao i gdje su trenirali. Znao je da mu je meta nacrtana na čelo, a snimci će olakšati potragu za maskiranim napadačem sa motocikla",  tvrdi sagovornik Kurira.

Dan nakon ubistva ispred teretane su poznanici ostavljali cvijeće i palili svijeće. Međutim, komšije nerado pričaju o Luki i njegovoj ekipi.

Perenčević je navodno bio blizak sa članovima beogradskog ogranka kavačkog klana, a ranije je dovođen u vezu sa ubistvom Filipa Lepojevića (18), koji je ubijen 5. septembra 2020. nasred ulice na Banjici. Sumnja se da je blisko sarađivao sa Veljkom Belivukom i njegovom ekipom, zaključuje Kurir.